Congresul Avocatilor 2022! “Nu cred ca adevaratele probleme ale avocaturii au reusit sa fie puse pe ordinea de zi”, spune Florin Kovacs, avocat care a facut parte din delegatia Baroului Timis

Congresul Avocatilor organizat de UNBR, in zilele de 17 si 18 iunie, la Bucuresti, a avut pe ordinea de zi mai multe puncte de interes pentru avocatii din Romania, in special cele referitoare la dezbaterea si aprobarea rapoartelor anuale prezentate de Consiliul UNBR si de Consiliul de conducere al Casei de Asigurari a Avocatilor (C.A.A.), dar si cele privind aprobarea executiei bugetare pe 2021 si a proiectului de buget al UNBR pe 2022.


Cu mare interes a fost primit de catre cei peste 250 de delegati raportul anual al Comisiei centrale de disciplina, care a conturat tentatia unora dintre purtatorii de roba de a incalca statutul profesiei de avocat sau legea penala, iar, in final, delegatii celor 41 de barouri din Romania au validat componenta Consiliului UNBR ca urmare a modificarilor survenite in perioada scursa de la congresul anterior.

Delegatia Baroului Timis la acest congres a fost formata din avocatii Banda Cristian-Ioan, Kovacs Florin, Obarsie Cezar-Calin, Titirez Octavian Constantin si Tulbure Bogdan-Ciprian. Potrivit avocatului Florin Kovacs, lucrarile acestui congres pot fi concentrate, simbolic, intre discursul deontologic al avocatului Robert Rosu si cel violent si revendicativ al avocatei-senator Diana Sosoaca.

La Congres a fost un prilej foarte bun de revedere cu colegii avocati din celelalte barouri, insa nu cred ca adevaratele probleme ale avocaturii au reusit sa fie puse pe ordinea de zi, cum ar fi abuzurile comise de structurile de forta ale statului, intimidarea si afectarea independentei avocatului, pericolul in care se afla profesia ca urmare a cazului Robert Rosu, condamnat doar pentru ca si a exercitat profesia altfel decat si-a dorit DNA, dificultatile financiare ale celor noi veniti in profesie, dar obligati la plata unor taxe consistente chiar si in lipsa realizarii oricaror venituri, si altele.

M-a bucurat discursul colegului Robert Rosu, condamnat definitiv la inchisoare si, ulterior, achitat de Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar la polul opus am avut peroratia Dianei Sosoaca, plin de insufletire, care le-a tras o sapuneala la toti”, ne-a declarat delegatul la congres Florin Kovacs. (G.I.)

 

Leave a Reply