Cristian Tudor Popescu, din nou impotriva curentului! „Eu nu ma simt mandru pentru ca David Popovici a obtinut doua medalii la Mondiale. De ce m-as simti?”

Cristian Tudor Popescu a declarat joi, pentru B1 TV, ca nu se simte mandru de performanta obtinuta de David Popovici la Mondialele de Natatie si asta pentru ca nu a avut nicio contributie. In schimb, gazetarul a remarcat faptul ca unii politicieni „au sarit din baie” ca sa se asocieze si sa se lipeasca rapid de succesul tanarului sportiv.


Amintim ca Popovici a obtinut doua medalii de aur, la probele 100 m liber si la 200 m liber, la aceeasi editie de campionat mondial de natatie – o performanta care nu a mai fost atinsa din 1973.

Nu, nu, eu nu ma simt mandru pentru ca David Popovici a obtinut doua medalii la Mondiale. De ce m-as simti?

Vad ca se simt mandri, insa, altii. Toti politicenii de varf care s-au repezit, au sarit din baie – nu din bazin, din baie – ca sa se lipeasca intr-un fel de succesul lui Popovici. Dl Iohannis, Bode, Dincu… Laitmotivul: ”ne-a facut sa fim mandri David Popovici”.

Bun, ei se simt mandri. Eu nu! De ce? Eu nu am nicio contributie la ce a faut acest baiat.

Daca as fi fost unul dintre parinti, care au avut o contributie esentiala din ce am vazut si citit, parinti care il ajuta enorm si acum, da, as fi mandru, daca as fi antrenor, as mandru, daca as fi un prieten care l-a ajutat, as fi mandru.

Dar de ce sa fiu mandru eu, in calitate de Popescu, care n-a facut nimic pentru el? De ce sa fim mandri toti ceilalti? Ca suntem si noi romani? Sa fiu mandru ca am un nume care se termina in ”escu” si Popovici e si el roman si atunc sa fiu mandru? Nu am de ce sa fiu!”, a sustinut Cristian Tudor Popescu, pentru B1 TV.

De ce nici Romania nu trebuie sa fie mandra de reusita lui Popovici

„Nici Romania nu are de ce sa fie mandra, ca Popopvici nu e rezultatul unei actiuni constiente, coordonate, intinse in timp a acestui stat de a produce campioni de natatie. E un miracol.

Eu daca as fi credincios, daca as crede in Dumnezeu, as spune ca e opera lui Dumnezeu David Popovici. Nu e opera Romaniei in niciun caz”, a mai afirmat Cristian Tudor Popescu. (E.T.)

Leave a Reply