Etapa a VI-a din Liga Cluburilor de Padel, gazduita de Timisoara! S-au inscris 23 de echipe, care-si vor disputa un loc pe podium (P)

Padelul, sportul de racheta care i-a cucerit deja pe marii tenismeni si sportivi ai lumii, precum Rafael Nadal, Serena Williams, Iker Casillas, Lionel Messi sau Ronaldo, castiga tot mai mult teren in Timisoara si in Romania. Principala competitie nationala, initiata de timisoreni, a ajuns la mijlocul campionatului.


Zeci de echipe ajung in acest weekend la Timisoara, unde isi disputa, sambata, 25, respectiv duminica, 26 iunie, un loc pe podium in cadrul Ligii Cluburilor de Padel.

In etapa a VI-a a Ligii Cluburilor de Padel, eveniment organizat de Padel Center Timisoara, s-au inscris 23 de echipe din Timisoara si Oradea, care vor juca in cele trei niveluri ale competitiei (n3 – incepatori, n2 – avansati si n1 – profesionisti).

Sunt 10 echipe inscrise la nivelul 3, un numar de 7 la nivelul al doilea, respectiv 6 echipe la nivelul 1. Meciurile incep sambata, 25 iunie, dupa cum urmeaza: de la ora 9 – nivelul 3, de la ora 10 – nivelul 2 si de la ora 11 – nivelul 1. 

Finalele se vor disputa duminica, 25 iunie, de la orele: 11 (nivelul 3), 12 (nivelul 2), 13 (nivelul 1).

Padelul e un sport de socializare care se joaca, la dublu, cu rachete de forma celor de tenis, insa fara corzi. Se joaca pe un teren inconjurat de pereti din sticla. Padel Center Timisoara e singurul club cu terenuri profesioniste de padel din jumatatea de vest a Romaniei, spatiile de joc fiind dotate dupa standardele World Padel Tour (WPT).

Padelul este, in prezent, sportul cu cea mai rapida crestere din lume, numarand peste 10 milioane de jucatori la nivel mondial. In Spania a depasit tenisul, devenind al doilea sport ca numar de participanti, dupa fotbal.

Studii medicale au demonstrat ca acest sport este benefic atat pentru sanatatea fizica si mentala a practicantilor. Intr-o partida de padel se consuma aproximativ 600 de calorii, iar in plus, acest sport reduce riscul de a suferi de o boala cardiaca cu pana la 56%. Totodata, ajuta la dezvoltarea mobilitatii, a echilibrului, vitezei, fortei si a coordonarii. (C.R.)

Leave a Reply