Primarul PSD care i-a cerut favoruri sexuale propriei nepoate pentru a o angaja la primarie, retinut de politisti. „Daca vreau sa fiu cu tine o ora-doua intr-o zi, sa fii la dispozitia mea…”

Mihai Georgescu, primarul comunei Calinesti, din judetul Arges, care i-a cerut propriei nepoate favoruri sexuale in schimbul angajarii a fost retinut de politisti. Georgescu este la primul mandat, dar, in trecut, a mai avut probleme cu legea intr-un caz de contrabanda cu alcool.


Tanara in varsta de 21 de ani a facut publica o inregistrare audio in timpul careia un barbat, despre care ea sustine ca este primarul, ii spune ce ii ofera, pentru a o angaja la cabinet, si ce doreste sa primeasca in schimb.

Tanara era angajata o firma de paza si protectie care asigura paza la Primaria Calinesti. Ea sustine ca primarul a inceput sa-i faca avansuri si i-a propus sa o angajeze la cabinetul sau in schimbu unor favoruri sexuale.

Ea a facut publica o inregistrare, in care se aude cum un barbat ii spune unei femei: „Daca vrei te pot angaja pe cabinetul meu, iti dau 35 milioane, ma duci, ma aduci, nu stiu chestii d-astea, iti dau liber cat vrei tu, iti faci viata cum vrei , daca am si eu nevoie de tine si vreau sa fiu cu tine o ora-doua intr-o zi, sa fii la dispozitia mea….iti asigur tot ce vrei, stabilitatea locului de munca, un salariu bun, nu stiu, prime, tot ce vrei tu, relatii, te duc in lumea buna, n-ai vrut sa te iau si la festival, toata lumea buna a fost acolo, daca te-a durut la pasarica si ai considerat ca e mai bine sa iesi cu nu stiu care…” reiese din inregistrarea audio, conform Curierul zilei.

Potrivit presei locale,  procurori si politisti au descins, astazi, la sediul primariei si dupa 2 ore de audieri, primarul a fost ridicat si dus la Politia Calinesti pentru continuarea cercetarilor, unde s-a decis retinerea sa pentru 24 de ore.

“Politistii SIC Arges, sub coordonarea procurorului de caz, au continuat cercetarile in cauza privind pe suspectul Georgescu Mihai, primar al comunei Calinesti, jud. Arges, cercetat sub aspectul savarsirii a infractiunilor de folosirea abuziva a functiei in scop sexual. A fost pus in executare mandatul de aducere si s-a dispus masura retinerii suspectului pentru 24 de ore, urmand a fi prezentat Parchetului cu propuneri legale. Susnumitul a fost incarcerat in CRAP Arges”, informeaza politia.

Primarul acuzat ca si-a hartuit sexual nepoata a fost suspendat din toate functiile politice din PSD. Potrivit unui comunicat de presa al PSD Arges, organizatia PSD Arges a decis suspendarea lui Mihai Georgescu, primar al comunei Calinesti, din toate functiile politice.

„Nu dorim sa ne implicam si sa discutam despre viata privata a nimanui, insa intotdeauna ne vom delimita ferm de orice atitudine imorala, mai ales daca aceasta se petrece in cadrul administratiei publice”, a comunicat Biroul de Presa al PSD Arges.

Pe retelele de socializare si in presa locala din Arges a aparut o inregistrare audio in care Mihai Georgescu i-ar fi cerut favoruri sexuale unei tinere, in schimbul angajarii la cabinetul sau. Aceasta ar fi fost chiar propria sa nepoata.

Potrivit lui Nicolae Dicu, tatal tinerei in cauza, aceasta a depus deja plangere la Politie pentru hartuire sexuala si santaj iar la dosar au fost depuse mai multe inregistrari, nu doar cea care este deja publica. (V.E.)

Leave a Reply