FOTO Ceremonie fastuoasa de absolvire a Universitatii Politehnica Timisoara 2022! Parada absolventilor, acordarea de diplome, momente artistice si un spectaculos foc de artificii

Dupa anii petrecuti in bancile amfiteatrelor, la cursuri, seminarii si laboratoare, dar si in fata calculatorului, in cadrul scolii online, studentii Universitatii Politehnica Timisoara care au incheiat ciclul de licenta au participat sambata, 2 iulie 2022, pe Stadionul Stiinta, la Ceremonia de Absolvire, un spectacol menit sa le reaminteasca momentele frumoase petrecute in perioada studentiei acum, cand se pregatesc sa paseasca, cu mandrie, pe noul drum care li se asterne in fata.


Ei se alatura celor peste 135000 de absolventi care au dus mai departe spiritul Politehnicii timisorene in cei peste 100 de ani de existenta, iar pentru a-i rasplati pentru eforturile depuse, conducerea UPT a tinut sa le multumeasca, oferindu-le o festivitate memorabila.

Ceremonia de absolvire UPT 2022 a inceput pe platoul din fata Rectoratului UPT, in Piata Victoriei, cu un flash-mob si un moment artistic sustinut de trupa SuperChill, urmat de Parada Absolventilor, care s-a indreptat spre Stadionul Stiinta.

Dupa intonarea imnului UPT, seara a fost deschisa de rectorul Universitatii Politehnica Timisoara, conf. univ. dr. ing. Florin Dragan, care a prezentat un scurt istoric al Politehnicii timisorene, cu o traditie de peste un secol, o universitate care a creat, in anii ’80 un mit, bazat insa pe fapte reale, ca e singura din Romania ale carei diplome sunt recunoscute in lume. Acest mit a fost dat de absolventii Politehnicii, carora li se adauga si cei din promotia 2022, care au creat prestigiul de care se bucura astazi institutia pe plan national si international. Rectorul UPT a mai adaugat ca dinamica din societate ii va obliga sa aiba o invatare continua mult mai pronuntat decat era inainte, flexibilitatea lor trebuie sa creasca, dar pentru asta au fost pregatiti si au marea sansa de a-si construi viitorul asa cum il doresc.

Din partea mediului economic timisorean, prezent la eveniment, Christian von Albrichsfeld, directorul general Continental Romania, le-a adresat felicitari absolventilor, subliniind ca in societatea tot mai tehnologizata de astazi, in care digitalizarea, interconectarea, electromobilitatea sunt elementele de baza, nevoia de ingineri e din ce in ce mai mare, in timp ce Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest, le-a vorbit despre principii, despre responsabilitate, lucrul bine facut, rabdare si speranta, adaugand ca institutia pe care o conduce va avea in toamna acestui an, cea mai mare suma din istoria sa pentru sustinerea antreprenoriatului, fonduri ce pot fi accesate de absolventi.

Liderul studentilor in Consiliul de Administratie al UPT, Alex Luca, i-a felicitat pe absolventi si i-a indemnat sa-si urmeze pasiunea, dar sa ramana in tara, unde au multe oportunitati.

Prof. univ. dr. ing. Radu Vasiu, presedintele Senatului Universitatii Politehnica Timisoara, a subliniat ca generatia 2022 este una speciala, care a avut parte de o lunga perioada de scoala online, in care intalnirile au fost mai mult pe Zoom, dar care, paradoxal, a avut si multe de castigat din aceasta situatie, fiind prima generatie care a inteles importanta digitalizarii, a responsabilitatii individuale, a muncii independente, constrangerile fortandu-le creativitatea, inovarea si spiritul antreprenorial.

In continuare, reprezentantii celor zece facultati ale Politehnicii timisorene au evocat, in mesajele lor, perioada frumoasa a studentiei, prieteniile pe care le-au legat, emotiile care ii incearca, gandurile pentru viitor, drumurile care li se deschid, multumind profesorilor, dar si parintilor pentru tot ce au facut pentru ca ei sa ajunga in acest punct.

In spiritul traditiei UPT de a rasplati mereu performanta se inscrie si premierea studentilor de exceptie prin acordarea, in cadrul Ceremoniei de Absolvire, a unor diplome „Magna Cum Laude”.

Acestea au fost acordate in semn de apreciere pentru rezultatele academice remarcabile, pentru dedicare si consecventa in atingerea standardelor de performanta in activitatea didactica, pe intreg parcursul studiilor universitare de licenta, materializate prin media generala 10 pe toti anii de studio, urmatorilor absolventi: Catalin Botean, Ionut Orlando Grigore Atinut, Babalau Alexandru, de la Facultatea de Automatica si Calculatoare, Andreea Diana Clepe si Isabela Floroni, de la Facultatea de Constructii.

Programul artistic ce a completat Ceremonia de Absolvire, prezentata de binecunoscutul Dan Negru, a inclus un discurs inspirational al Oanei Pellea, care le-a vorbit proaspetilor absolventi din suflet despre, valori, principii si alegeri in viata, un concert extraordinar sustinut de Adrian Despot si trupa Vita de Vie, care a ridicat in picioare audienta, iar in final un spectaculos foc de artificii. Toate acestea au creat o seara memorabila care va ramane in amintirea proaspetilor absolventi care, de acum, se alatura comunitatii Alumni UPT. (I.P.)

Leave a Reply