Suma uriasa rambursata de ANAF agentilor economici, in luna iunie. VEZI valoarea TVA-ului restituit in primul semestru al anului 2022

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a rambursat in luna iunie 2,78 miliarde lei, cu un miliard de lei mai mult decat in iunie 2021, dar si peste media lunara din anul 2022 (de 1,82 miliarde lei).


Cumulat, in primele sase luni ale anului curent, s-a restituit TVA catre mediul economic  de 12,46 miliarde lei (echivalentul a cca 2,5 miliarde de euro), valoare superioara celei din perioada similara a anului 2021.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala are in vedere solutionarea deconturilor in ordine cronologica, iar rambursarea TVA va continua in ritm accelerat, astfel incat sa se asigure respectarea termenului legal de 45 de zile pentru efectuarea analizelor de risc si a rambursarilor efective.

Pentru situatiile in care vor fi posibile compensari totale sau partiale cu alte obligatii fiscale declarate, dar neachitate, deconturile de TVA cu optiune de rambursare vor fi solutionate imediat dupa emiterea deciziei de restituire. (ANAF – Serviciul comunicare, relatii publice si mass media)

Leave a Reply