Jandarmii de la Gruparea Mobila Timisoara, misiune de ordine publica la Supercupa Romaniei, care se va disputa la Arad, intre CFR Cluj si Sepsi Sfantu Gheorghe

Gruparea de Jandarmi Mobila “Glad Voievod” Timisoara asigura masurile de ordine publica si siguranta spectatorilor, cu ocazia derularii partidei de fotbal dintre echipele CFR Cluj – Sepsi Sfantu Gheorghe, ce are loc sambata, 9 iulie a.c. pe Arena “Francisc von Neuman”, din municipiul Arad.


Pentru ca evenimentul sportiv sa se desfasoare in conditii optime de ordine si siguranta publica, jandarmii, alaturi de reprezentanti ai altor institutii cu atributii in domeniu, vor lua masuri pentru deplasarea in conditii de siguranta a suporterilor la si de la stadion, precum si pe timpul desfasurarii meciului de fotbal, aflandu-se in imediata apropiere a arenei sportive.

Avand in vedere ca meciul va incepe la ora 20,30, accesul spectatorilor in incinta arenei se va face incepand cu ora 18,30, pe baza biletelor puse la dispozitie de organizator.

Intrarea in stadion, accesul publicului, paza vestiarelor si protectia arbitrilor, indrumarea si supravegherea publicului in stadion se realizeaza de catre reprezentanti ai unei societati specializate de protectie si paza.

Conform prevederilor art. 14 din Legea nr. 4 din 2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive, cu modificarile si completarile ulterioare, anterior permiterii accesului in incinta arenei sportive, participantii la acest eveniment vor fi supusi unui control corporal preventiv, efectuat de catre firma de securitate contractata de organizator, cu scopul evitarii introducerii pe stadion a unor materiale sau obiecte ce pot pune in pericol siguranta spectatorilor.

Pentru a preveni aparitia unor potentiale incidente, jandarmii adreseaza participantilor, urmatoarele recomandari:

  • sa evite deplasarea in grupuri mari la sau de la arena sportiva,

  • sa manifeste rabdare, sa respecte indicatiile autoritatilor si sa evite implicarea in conflicte de orice natura,

  • sa solicite sprijinul fortelor de ordine din zona, in cazul in care sunt martorii savarsirii unor fapte de natura antisociala.

Totodata, acestia informeaza ca legislatia in vigoare interzice persoanelor fizice sa detina, sa foloseasca sau sa efectueze orice operatiuni cu materiale pirotehnice. Spectatorii nu au voie sa introduca in stadion obiecte care pot sa puna in pericol securitatea participantilor la competitia sportiva, substante toxice, bauturi alcoolice, recipiente, corpuri contondente, cutite, pumnale ori alte asemenea obiecte confectionate pentru taiere, impungere sau lovire.

De asemenea, este interzisa afisarea de inscriptii care incita la ura nationala, rasiala, de clasa ori religioasa, la discriminari de orice fel si la violenta.

Va multumim tuturor pentru intelegerea manifestata fata de masurile de siguranta luate. (Gruparea de Jandarmi Mobila “Glad Voievod” Timisoara – Compartimentul Informare, relatii publice si cu publicul)

 

Leave a Reply