Medicul Octavian Mazilu, eliberat din arestul IPJ Timis! VEZI cine sunt pacientii care au recunoscut ca i-au dat mita fostului manager al Spitalului Municipal Timisoara

Dupa ce, in urma cu cateva zile, Curtea de Apel Timisoara a „taiat” 10 zile din perioada arestarii preventive a medicului Octavian Mazilu, fostul manager al Spitalului Municipal Timisoara, inculpat intr-un dosar de coruptie, astazi, judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Timis a mers si mai departe si a refuzat sa mai prelungeasca, pentru a treia luna, mandatul de arestare preventiva.


Nadia Aionese, fost judecator la Judecatoria Resita, s-a expus discutiilor despre solidaritatea care ar trebui sa existe in randul magistratilor si a respins propunerea prelungirii masurii preventive in dosarul medicului chirurg Octavian Mazilu.

Respinge propunerea de prelungire a masurii arestarii preventive formulata de Parchetul de pe langa Tribunalul Timis in dosarul nr. 1132/P/2021, ca neintemeiata. Admite cererea formulata de inculpat privind inlocuirea masurii arestului preventiv cu masura arestului la domiciliu.

Dispune inlocuirea masurii arestarii preventive a inculpatului MAZILU OCTAVIAN in baza mandatului de arestare preventiva nr. 41/ UP din 01.06.2022 emis de Tribunalul Timis, cu masura arestului la domiciliu fara permisiunea organului judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza, pe o durata de 30 de zile de la data punerii in libertate.

Masura preventiva va fi executata la adresa… La ramanerea definitiva a prezentei, dispune punerea de indata in libertate a inculpatului Mazilu Octavian, in prezent retinut in Arestul IPJ Timis, de sub puterea mandatului de arestare preventiva nr. 41/ UP din 01.06.2022 emis de Tribunalul Timis.

Pe durata arestului la domiciliu, instituie in sarcina inculpatului Mazilu Octavian, urmatoarele obligatii: a) sa se prezinte in fata organului de urmarire penala, a judecatorului de drepturi şi libertati, a judecatorului de camera preliminara sau a instantei de judecata ori de cate ori este chemat; b) sa nu comunice cu martorii Lucuta Mihai, Lucuta Maria, Panti Francisc, Nagy Noemi, Popescu Mioara, Martinescu Maria, Pipina Andrei, Craciunescu Barbu, Bucurestean Mirela, Bucurescu Adriana, Vioara Buga, Batulescu Daniela Claudia, Vrajitoru Raluca, Paun Ionut Daniel, Guran Maria, Oprea Ionut Iulian, Covaci Elena direct sau indirect, pe nicio cale.

Desemneaza IPJ Timis sa supravegheze executarea masurii dispuse. Atrage atentia inculpatului Mazilu Octavian ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a masurii sau a obligatiilor care ii revin, masura arestului la domiciliu poate fi inlocuita cu masura arestarii preventive”, se mentioneaza in Incheierea – masuri preventive (faza de UP) 95/2022 din 14.07.2022.

Cu siguranta, in termenul legal de 48 de ore de la comunicare, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis vor face contestatie impotriva hotararii de eliberare din arest a medicului Octavian Mazilu. (G.I.)

Leave a Reply