Inca un pas spre redeschiderea a trei puncte de trecere a frontierei cu Ucraina! Printre acestea, Vicovu de Sus- Krasnoilsk si Ulma – Ruska, din judetul Suceava

In sedinta de Guvern de vineri, 15 iulie 2022, Guvernul Romaniei a aprobat un Memorandum privind incheierea unui Acord, prin schimb de note verbale, cu Ucraina, in vederea modificarii Acordului, incheiat prin schimb de note verbale, din 31 august 2012 si respectiv 12 septembrie 2012, privind infiintarea punctelor de trecere a frontierei de la Racovat – Diakivti, Vicovu de Sus – Krasnoilsk si Ulma – Ruska.


Conform informarii transmise de Guvern, Memorandumul prevede incheierea unui acord, prin schimb de note verbale cu Ucraina, in vederea modificarii acordului incheiat in 2012 privind infiintarea punctelor de trecere a frontierei de la Racovat – Diakivtsi, Vicovu de Sus – Krasnoilsk si Ulma – Ruska. 

Masura, care vizeaza schimbarea regimului de tranzit, este luata in contextul nevoii de fluidizare a traficului, pentru cresterea mobilitatii marfurilor si persoanelor intre Romania si Ucraina.

Astfel, va fi redeschis punctul de trecere a frontierei Vicovu de Sus – Krasnoilsk, intr-o prima etapa, pentru traficul usor, sub 3,5 tone, iar in a doua etapa, fara limita de tonaj, dupa realizarea unor lucrari suplimentare.

Totodata, punctul de trecere a frontierei Racovat – Diakivtsi va fi deschis etapizat, intr-o prima etapa, pentru persoane, camioane fara incarcatura si cisterne, respectiv pentru trafic general de marfuri, in a doua etapa.

Cele doua puncte de trecere a frontierei vor functiona cu program permanent.

Punctul de trecere a frontierei Ulma – Ruska va functiona pentru trafic pietonal si rutier, pentru camioane cu incarcatura de pana la 3,5 tone, fara marfa, cu program de functionare intre orele 8.00-20.00. (I.P.)

Leave a Reply