Politist de la Rutiera, condamnat la 4 ani inchisoare cu executare! A luat 200 de lei spaga de la un investigator sub acoperire

Un politist rutierist din Abrud a fost condamnat la inchisoare cu executare pentru luare de mita, dupa ce a primit spaga de la un agent sub acoperire.


Mai exact, acesta a primit bani pentru a-l ierta pe agentul sub acoperire, care a comis o infractiune rutiera. Dupa doi ani de la trimiterea in judecata, politistul, Mihai. V.A, a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare, de catre magistratii Tribunalului Alba.

Potrivit unui comunicat de presa emis de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Alba, ”in fapt, s-a retinut ca, la datele de 28.10.2018, respectiv 12.06.2019, inculpatul, in calitate de agent principal de politie in cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Alba – Politia Orasului Abrud – Compartimentul Rutier, a pretins si primit de la denuntator, iar ulterior de la investigatorul sub acoperire, sumele de 400 lei, respectiv 200 lei, pentru a nu indeplini un act ce intra in atributiile sale de serviciu, respectiv sanctionarea contraventionala a celor doua persoane pentru abateri la regimul rutier.

In cauza, urmarirea penala a fost efectuata cu sprijinul ofiterilor din cadrul Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Alba si Centrul Operational 3 Cluj Napoca”, au transmis procurorii la data trimiterii in judecata.

Decizia in prima instanta a fost data de magistratii Tribunalului Alba, in data de 14 iulie 2022, iar pe langa cei patru ani de inchisoare cu executare, judecatorii au dispus si confiscarea a 600 de lei, banii primiti ca spaga.

Decizia magistratilor nu este definitiva si poate fi atacata in apel, la instanta superioara. (V.E.)

Leave a Reply