Limuzina de serviciu a unui fost director din Primaria Timisoara, un BMW X5, scoasa la licitatie. „Nu mai sustinem aroganta puterii”, anunta primarul Dominic Fritz

Masina de serviciu a fostului director de la SC Horticultura SA Timisoara, Andrei Dragila, care si-a pus chiar si initialele numelui pe placuta de inmatriculare, a fost scoasa la licitatie de noii sefi ai societatii. Anuntul a fost facut, in aceasta seara, de primarul orasului de pe Bega, Dominic Fritz, care spune ca nu mai sustine aroganta puterii.


„Horticultura a scos, astazi, la vanzare masina fostului director, un BMW X5 full option. Masina a iritat multi timisoreni prin modul in care era ilegal parcata peste tot prin oras, cu voie de la fosta conducere a Primariei Timisoara. Nu mai vrem directori intangibili, nu mai sustinem aroganta puterii, nu mai acceptam risipa banilor publici. Este o schimbare mica, dar transmite un semnal clar”, este mesajul postat de Fritz pe pagina sa de Facebook. In nici doua ore, anuntul a primit aproape 2800 de like-uri si peste 250 de comentarii.

Majoritatea, pozitive… Au fost si sfaturi pentru Dominic Fritz, printre care si cel al activistului civic Lucian Mugur Serdean. Acesta a anuntat ca asteapta o „executare silita” si la SC Piete SA, unde sefii societatii se plimba cu nu mai putin de 3 BMW-uri.

„Alooo, la Piete este aceiasi situatie, nu te sesizezi? Doar unde ai tu interes?”, striga din fata calculatorului si Ionut Nasleu, fostul director al SC Piete SA Timisoara, demis si el, in 23 februarie 2022, de noii administratori ai patrimoniului orasului.

Si, mai jos, o propunere patriotica venita din partea lui Dan Ciolovan. „Cred ca Dacia Spring este o alegere ft buna pentru masinile de serviciu ale institutiilor care nu necesita km in afara oraselor”.

Deocamdata, nimeni nu a adus in discutie varianta bicicletelor de serviciu, ca in alte tari democratice din Europa.

Reamintim ca directorul Andrei Dragila (foto 2), care conducea SC Horticultura SA de 38 de ani, a fost demis de la conducerea societatii, care apartine de Primaria Timisoara, in ianuarie 2022. Director interimar a fost numit inginerul Dan Rusu. (Mara Ion)

Leave a Reply