VIDEO Incendiu violent la marginea Timisoarei! „Ard 30 de hectare de vegetatie, cu focare distincte”, anunta pompierii de la ISU Timis

Un incendiu violent de vegetatie uscata izbucnit la periferia Timisoarei, in zona cartierului Ronat, a starnit panica printre locuitorii de pe strada Nicolae Titulescu, care au data alarma la numarul de urgente 112. Imediat au fost alertati pompierii de la ISU Timis, care s-au deplasat, in viteza, pe teren, pentru a se lupta cu flacarile.


“La fata locului intervin 4 autospeciale de stingere si 10 pompieri din cadrul Detasamentului 2 de Pompieri Timisoara, 2 autospeciale de stingere cu 5 pompieri din cadrul Detasamentului 1 de Pompieri Timisoara.

De asemenea, la incendiu intervin voluntarii din cadrul SVSU Sacalaz si SVSU Sanmihaiu Roman. Incendiul se manifesta pe o suprafata de aproximativ 30 ha de vegetatie, cu focare distincte. Se lucreaza pentru localizarea si stingerea incendiului”, ne-a informat Elena Megherea, purtatorul de cuvant al ISU Timis.

Potrivit unor martori, citati de presa locala, ar fi vorba despre miristile din zona Freidorf, de dupa canal, desi, dupa cum se poate distinge si in inregistrarea video primita de la pompieri, nu ard doar paiele uscate, ci si vegetatia din zona. (Mara Ion)

UPDATE: Pe langa fortele de interventie din cadrul ISU Timis, SVSU Sacalaz si SVSU Sanmihaiu Roman, la locul incendiului s-au deplasat si pompierii voluntari din cadrul SVSU Carpinis si SPSU Biarena.

Totodata, dupa cum ne-a transmis Elena Megherea, pentru suplimentarea fortelor la locul incendiului se deplaseaza 2 autocamione cu containere de stingere din cadrul Statiilor de Pompieri Sannicolau Mare si Deta si serviciile voluntare din localitatile Sag, Dudestii Noi si Becicherec.

Pentru gestionarea eficienta a situatiilor de urgenta si asigurarea interventiilor din raionul de interventie a Detasamentului 2 de Pompieri Timisoara, s-a dispus cresterea capacitatii operationale prin suplimentarea personalului cu cel aflat în serviciul de permanenta.

UPDATE 2 (ora 21,11): Incendiul a fost lichidat, iar ultimele 2 autospeciale se retrag la baza. In urma cercetarilor de la locul incendiului, a fost stabilita cauza probabila: foc deschis in spații deschise.

Leave a Reply