Nea Petrica, martor in dosarul de coruptie in care este cercetat fostul politist Adrian Chesnoiu! Procurorii DNA l-au chemat la audieri pe ministrul Petre Daea

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au chemat la audieri pe ministrul Agriculturii, Petre Daea. Demnitarul a fost citat si este asteptat, vineri, la DNA, pentru a fi audiat in calitate de martor.


Potrivit informatiilor Digi24, Daea a fost chemat pentru a da declaratii in dosarul in care a fost pus sub acuzare fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Numele actualului ministru al agriculturii, Petre Daea, apare in documentele din dosarul predecesorului sau, Adrian Chesnoiu, pus sub acuzare pentru ca ar fi aranjat un concurs de numire la directiile agricole din tara.

Intrebat saptamana trecuta intr-o conferinta de presa despre acest aspect, Petre Daea a evitat sa spuna daca a intervenit pe langa fostul ministru al agriculturii pentru angajari: „Aici nu va dau niciun fel de raspuns. Sa lasam justitia unde este ea”, a indemnat actualul ministru al agriculturii.

Intr-una din interceptarile procurorilor, Adrian Chesnoiu ii cere unui membru al comisiei de concurs sa il ajute pe un cunoscut al lui Petre Daea. De asemenea, discutiile scot la iveala si ca fostul ministru Chesnoiu ii cere persoanei care a  denuntat faptele la DNA sa nu le dea candidatilor subiectele integral, ca sa nu ajunga „la televizor”.

Denuntator: (…)  Aaa, urmeaza ala…Luchianca sau a lu’ Daea, al cui o fi. La cercetare.

Adrian Chesnoiu: Da.

Denuntator: (…) Mai urmeaza…Asta-i pe 10.

Adrian Chesnoiu: Cand i-l scoti?

Denuntator: (…) Termenul …este pe 10. E …

Adrian Chesnoiu: 10 mai.

Denuntator: (…) Se termina perioada de inscriere.

Adrian Chesnoiu: (vorbeste in soapta) (neinteligibil): Nu le dam subiectele, sa faceti dintr-o lege. Dupa, sa-i faci niste articole, ce i le …noi i le dam. Articole. Oricum (neinteleigibil) nu subiecte scrii. Adica dati-le doua, trei foi. Nu …o lege! Sa-nvete-n …!

Denuntator: (…) Ihi. Da, daca….

Adrian Chesnoiu (vorbeste in soapta): Si tu faci subiecte. Subiectul (neinteligibil), din …O.G. 58, articolul 500 – 530.

Denuntator: (…) (neinteligibil) pe articole. Pe Sectiuni. (neinteligibil)

Adrian Chesnoiu (vorbeste in soapta): Pentru ca astia-s dobitoci! Daca le dai alea…ia 10! Nu sa faca…Ia 10! Nu vreau 10-le!….Crede-ma, ca-i stiu cat de prosti sunt. Ne trezim …la televizor!

(sursa: referat DNA / G4Media)

Adrian Chesnoiu a fost pus sub acuzare dupa ce paralementarii i-au ridicat imunitatea. Acesta si-a dat demisia imediat dupa ce a fost depusa cererea DNA. In locul sau, Petre Daea a preluat din nou Agricultura. (V.E.)

 

 

 

Leave a Reply