Tentativa de kompromat? Cine a „scapat” in presa fotografia din Dubai care a distrus imaginea publica a liderului PNL Timis, Alin Nica

O fotografie face cat 1000 de cuvinte, iar de acest adevar jurnalistic pare sa se convinga, in aceste zile, liderul PNL Timis, Alin Nica, a carui imagine publica a fost facuta tandari de tabloidul Cancan. Reporterii ziarului de scandal au intrat in posesia unei fotografii compromitatoare pentru seful liberalilor banateni, in care politicianul apare, intr-o locatie din Dubai, alaturi de Cristian Birlic, un fals exponent al lumii interlope din Timisoara, recunoscut pentru tepele date in dreapta si in stanga.


Printre pagubiti, celebrul Doru Vamesu, care a ramas cu buzele umflate dupa ce i-a imprumutat individului o mare suma de bani. Combinatorul de seici a disparut din Timisoara, in urma cu cativa ani, via Spania si Elvetia, dupa care s-a stabilit in Emiratele Unite, mai exact, in Dubai.

Ramas intr-o relatie „adormita” cu Iosif Nicoara, seful de cabinet al presedintelui CJ Timis, inca de pe vremea cand fostul politist isi desfasura activitatea la BCCO, Cristian Birlic a avansat ideea seducatoare ca milionarul Anyian Kutty, proprietarul Clarion Shipping Services LLC, ar fi dispus sa investeasca milioane de petrodolari in construirea unui terminal cargo la Aeroportul International Timisoara.

Nimeni nu stie ce-a fost in mintea lui Alin Nica in momentul in care a fost de acord cu aceasta combinatie, desi CJ Timis nu are nicio actiune la SC Aeroportul Timisoara SA, iar terenul de peste 40 de hectare care a reprezentat miza in discutiile cu investitorul strategic apartine Ministerului Transporturilor.

Astfel, in goana dupa acumularea de capital electoral, dorind sa fie vazut ca un salvator al aeroportului, Alin Nica s-a trezit, in prezent, la un pas de a fi debarcat de la sefia PNL Timis. Cine sa fi tras sforile pentru compromiterea naivului politician, care, in aceasta afacere, nu a mai beneficiat de sfaturile „sfetnicului” sau de baza, Danut Groza, primarul orasului Sannicolau Mare?

Mai cu seama ca, pe contul de Facebook al combinatorului Cristian Birlic apare o fotografie in care acesta isi bea cafeaua cu Pepi Barabas, fratele fostului candidat la sefia PNL Timisoara, actualmente – consilier local PNL in Consiliul Local Timisoara, Lorenzo Barabas.

„Fotografiile din Dubai nu le avea decat Birlic, ceea ce denota faptul ca el le-a pus la dispozitia presei, ca razbunare pentru ratarea vreunei afaceri. Din stenograme se contureaza dorinta fierbinte a lui Alin Nica, transmisa intermediarului din Dubai de catre seful sau de cabinet, renumitul Borseta, de a face poze cu Anyian Kutty.

Este posibil ca, in baza acestor imagini, sa fi incercat deblocarea unor fonduri de la CJT, pentru cine stie ce studii de oportunitate. Un mare fiasco. O capcana de imagine in care a cazut si gratie sefului sau de cabinet, care-l putea preveni asupra potentialului de risc al combinatorului Cristi Birlic, fost ucenic, pe vremuri, al liderului interlop George Pop, de la restaurantul Termal, si intr-o frumoasa relatie cu solista Rodica Olariu.

Vad ca in discutii apare si Adi Costil, de la Galla, sala de nunti din Padurea Verde unde ar fi trebuit sa se desfasoare negocierile privind concesionarea unui teren cu care CJ Timis n-are nicio treaba. Cu atat mai mare este misterul combinatiei…”, ne-a dezvaluit un fin observator al vietii publice banatene. Vom reveni. (Mara Ion)

Leave a Reply