Avocatul din Italia al interlopului Alin Oita anunta ca nu exista probe solide care sa-i lege clientul de tentativa de asasinare a lui Jean Crihan

Aparatorul din Italia al interlopului timisorean Alin Huc (Oita), avocatul Doru Badea, care-si desfasoara activitatea in Bologna, a dezvaluit, intr-o postare pa pagina sa de Facebook, ca nu prea exista probe care sa-l incrimineze pe clientul sau in dosarul tentativei de omor care l-a vizat pe Jean Crihan.


Potrivit avocatului din Italia, tragerea la raspundere penala si condamnarea unei persoane nu poate avea loc doar in baza unor denunturi, in conditiile in care nu exista alte probe care sa-l lege pe Alin Oita de planul de asasinare a lui Jean Crihan, sub pretextul ca acesta a refuzat sa investeasca 1 milion de euro intr-o afacere cu trafic de cocaina.

„Studioul juridic Doru Badea a reusit sa impuna in Italia drepturile unui compatriot in fata Autoritatii Judiciare competente.

In Italia daca un avocat reuseste sa dovedeasca ca o acuzatie de infractiune grava precum tentativa de omor poate fi nedreapta, judecatorii italieni considera in acest moment doar o acuzatie grava insuficienta pentru a putea justifica cererea si nici o precautie asigurarea in inchisoare, respectand impartialitatea a judecatorului si Respectarea principiului nevinovatii pana la condamnarea definitiva conform art. 27 din Constitutia Italiei: “Responsabilitatea penala este personala. Inculpatul nu este considerat vinovat pana la condamnarea finala. Sanctiunile nu pot consta in tratament impotriva simtului umanitatii… “, anunta avocatul Doru Badea.

In conditiile in care Alin Oita apare in doua fotografii consecutive, realizate in biroul avocatului din Bologna, purtand tricouri diferite, se poate deduce ca instantele din Italia nu au dispus masura arestului preventiv, ci, foarte probabil, pe cea a controlului judiciar. (V.E.)

Leave a Reply