45 de elevi de la Liceul Tehnologic “Sfantu Nicolae” din Deta, stagii de pregatire practica in meseria de confectioner articole din piele si inlocuitori (P)

Liceul Tehnologic ,,Sfantu Nicolae” din Deta este partener in cadrul proiectului “Acces la succesul profesional – drumul spre reusita”, derulat prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, Axa prioritara 6: Educatie si competente. Finantat de OIR PECU Regiunea Vest cu nr. POCU/633/6/14/130505 (11905/15.10.2020).


Proiectul se deruleaza pe o perioada de 24 luni, pana in octombrie 2023, si are ca beneficiari ISJ Timis, alaturi de Liceul Tehnologic ,,Sfantu Nicolae” din Deta si Liceul Tehnologic ,,Valeriu Braniste” din Lugoj.

Obiectivul general al proiectului este cresterea participarii la programe de invatare la locul de munca a elevilor si ucenicilor din invatamantul secundar si tertiar non-universitar, cu accent pe sectoarele economice cu potential competitiv identificate conform SNC si din domeniile de specializare inteligenta conform SNCDI, prin sprijinirea unui numar de 143 de elevi (din invatamantul liceal, profesional si dual) in vederea participarii la programe de educatie la locul de munca si dobandirii de cunostinte si aptitudini practice in stransa corelare cu nevoile pietei muncii.

Conform contractului de finantare cu nr. 11905/15.10.2020, proiectului este de 24 luni, cu incepere din 16.10.2020, cu prelungire pana in noiembrie 2023.

Valoarea totala a Contractului de Finantare este de 1.631.803,63 lei, din care AM/OI acorda o finantare nerambursabila in suma maxima de 1.479.007,98 lei, echivalenta cu 90,63 % din valoarea totala eligibila aprobata.

Incepand cu luna septembrie, 23 de elevi de elevi ai Liceului Tehnologic ,,Sfantu Nicolae” vor participat la stagii de pregatire practica, cu un numar total 10 saptamani, 5 zile /saptamana, 6 ore/zi, pentru elevii din clasa a XI-a B (calificarea Confectioner articole din piele si inlocuitori) si 22 de elevii din clasa a X-a B (calificarea Confectioner articole din piele si inlocuitori), fiecare elev urmand sa primeasca la finalul stagiului de practica o suma de bani (500 lei).

Proiectul “Acces la succesul profesional – drumul spre reusita” le ofera elevilor dezvoltarea unor programe de invatare practica sustenabila la nivelul celor 2 unitati de invatamant partenere, in vederea dobandirii de catre elevi de cunostinte si aptitudini practice in corelare cu dinamica pietei muncii si nevoile angajatorilor din domeniile economice vizate.

La nivelul intregului proiect, rezultate asteptate sunt:

  • 32 de parteneriate/conventii intre cele 2 unitati scolare partenere si partenerii de practica (societati comerciale/ structuri asociative, potentiali angajatori ai viitorilor absolventi, in special cu entitati din sectoarele economice cu potential competitiv identificate conform SNC si din domeniile de specializare inteligenta conform SNCDI;

  • 143 de elevi din invatamantul secundar (din invatamantul liceal, profesional si dual) sprijiniti pentru a participa la programe de invatare la locul de munca;

  • 100 de elevi din invatamantul secundar (din invatamantul liceal, profesional si dual) certificati la incetarea calitatii de participant ca urmare a sprijinului primit in cadrul proiectului;

  • 6 firme de exercitiu la nivelul celor 2 unitati scolare partenere;

  • 2 targuri pentru cele 6 firme de exercitiu;

  • 2 concursuri de meserii organizate;

  • 143 de elevi din invatamantul secundar (din invatamantul liceal, profesional si dual) beneficiari de servicii de informare si consiliere profesionala;

  • 31 de elevi care isi gasesc un loc de munca la incetarea calitatii de participant;

  • 15 elevi care urmeaza studii/cursuri la incetarea calitatii de participant.

Beneficiar al proiectului POCU/633/6/14/130505: Inspectoratul Scolar Judetean Timis. (I.P.)

Leave a Reply