Tomberoane de gunoi inteligente, in Timisoara! Acestea alerteaza online operatorul de salubritate, in momentul in care pubela s-a umplut

In municipiul Timisoara au fost instalate, vineri, 5 august, primele doua cosuri de gunoi inteligente de tip Big Belly, in Piata Victoriei, alte 18 urmand sa fie montate, in perioada urmatoare, in mai multe cartiere din oras. Aceste tomberoane reprezinta o donatie facuta primariei de catre o companie de bauturi racoritoare si, ca principala caracteristica smart, alerteaza firma de salubritate imediat ce pubela s-a umplut.


“Noile tomberoane sunt dotate cu un sistem automatizat de compactare si alertare a firmei de salubritate cand sunt pline, atat pe timpul zilei, cat si pe timpul noptii, iar alimentarea sistemului se face cu energie solara prin intermediul unor panouri fotovoltaice integrate”, a transmis Biroul de presa al Primariei Municipiului Timisoara.

Cosurile Big Belly vor ramane pentru un an in zonele: Piata Victoriei, Piata Libertatii, Piata Unirii, Piata Noua, Platoul Dambovita, Profi Calea Sagului, Colegiul Tehnic “E. Ungureanu”, Colegiul National Banatean, Liceul Teoretic “G. Moisil” si la Casa Casatoriilor.

Noile tomberoane inteligente au fost aduse la Timisoara in baza unui protocol incheiat intre Primaria Municipiului si firma Greenpoint Management, fiind donate de compania de bauturi racoritoare Coca-Cola HBC.

„Un oras mai curat, un oras care recicleaza este o tinta evidenta pentru orice administratie moderna si ma bucur ca, prin acest parteneriat, putem tine, impreuna cu cetatenii, Timisoara curata”, transmite primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Reamintim ca, in 2016, administratia Robu a cumparat din Anglia, 54 de cosuri de gunoi pentru a fi amplasate in zona centrala a orasului.

“Cosurile Glasdon Jubilee aduse din Anglia sunt specifice pentru zone istorice urbane si combina o serie de caracteristici unice de design, cu cea mai larga gama de dotari optionale disponibile, pentru a oferi un container de deseuri extrem de atractiv, la un pret extrem de competitiv, de 615 euro bucata”, spunea, la vremea respectiva, Nicolae Robu. (Mara Ion)

Leave a Reply