Universitatea de Stiintele Vietii “Regele Mihai I” din Timisoara, noua denumire a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului „Regele Mihai I al Romaniei”

Senatul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului “Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara a decis sa schimbe denumirea institutiei de invatamant superior care pregateste specialisti in domeniul agriculturii si a medicinii veterinare.


Astfel, potrivit unui comunicat semnat de prof. univ. dr. Popescu Cosmin Alin, rectorul USAMVB, incepand cu data de 3 august 2022, noua denumire a institutiei din Calea Aradului este Universitatea de Stiintele Vietii “Regele Mihai I” din Timisoara.

Noua denumire are in vedere Hotararea de Guvern nr. 976/03.08.2022, pentru modificarea anexei nr.3 la Hotararea Guvernului nr. 369/2021, privind organizarea si functionarea Ministerului Educatiei.

In cadrul dezbaterilor care au prefatat aceasta decizie finala, adeptii schimbarii si-au argumentat pozitia prin denumirea prea lunga, redundanta, care contine nu mai putin de patru nume proprii, respectiv Timisoara, Banat, Romania si Regele Mihai I, totodata fiind subliniat trendul european de simplificare a unor denumiri academice consacrate, dar prea stufoase.

Mai mult, exista o retea incipenta de institutii de invatamant superior care si-au asumat promovarea brandului universitar Stiintele Vietii (Life Sciences).

Sa mai spunem ca reprezentantii Facultatii de Medicina Veterinara nu prea au fost de acord cu aceasta schimbare a denumirii USAMVB, intrucat noua sigla nu mai contine numele celei mai importante facultati din cadrul universitatii timisorene. (Eva Theodorescu)

Leave a Reply