Doi unguri deghizati in politisti de frontiera, care au talharit mai multi migranti, arestati preventiv! Actionau la granita romano-maghiara

Un barbat si fiul sau, suspectati ca au talharit persoane care treceau ilegal frontiera, in apropiere de granita cu Romania, in judetul Csongrád-Csanád, au fost prinsi, iar instanta a dispus arestarea lor, a transmis purtatorul de cuvant al parchetului judetean, luni, pentru agentia ungara de stiri MTI.


Ferenc Szanka a relatat ca tatal si fiul sunt urmariti penal cu suspiciunea fondata a savarsirii infractiunii de talharie calificata.

Potrivit rechizitoriului, joi seara, cei doi barbati patrulau cu masina in apropierea granitei romano-maghiare, in calitate de “politisti de frontiera voluntari”, unde au observat mai multe persoane care treceau ilegal frontiera. Barbatii s-au apropiat de cele patru victime, au strigat “Money, phone!” si le-au amenintat cu un pistol paralizant cu gaz si un spray cu gaz, victimele fiind nevoite sa isi predea bunurile.

Pentru ca amenintarea sa fie luata in serios, cei doi barbati au si folosit spray-ul cu gaz asupra victimelor. Suspectii au luat de la victime suma de 2300 de euro si 400 de dinari, respectiv telefoane lor mobile.

Mai tarziu, suspectii au sesizat politistii, i-au tinut pe loc pe cei care au trecut ilegal frontiera, in timp ce banii furati i-au ascuns in masina, iar telefoanele mobile le-au aruncat.

La propunerea procurorului, Judecatoria Szeged a dispus arestarea suspectilor – din cauza pericolului ca acestia sa fuga sau sa se ascunda, respectiv din cauza riscului de zadarnicire a procesului penal, scrie news.ro.

Leave a Reply