Opt benzinarii MOL din Bucuresti ar putea fi inchise! VEZI motivul pentru care primarul Nicusor Dan nu mai vrea sa inchida ochii, ca si ceilalti fosti edili

Primaria Capitalei cere rezilierea contractului si inchiderea a opt benzinarii MOL care s-au sustras de la plata unor sume datorate municipalitatii, in baza unui contract de asociere care prevedea ca Primaria va incasa intre 1,7% si 2% din cifra de afaceri realizata in aceste locatii, anunta primarul general Nicusor Dan.


Conform lui Dan, contractul de asociere semnat in 1995 intre Consiliul Local al Municipiului Bucuresti si MOL Romania, care a preluat drepturile si obligatiile firmei Petroli Romania (fostele benzinarii Agip) prevedea ca partile conveneau sa imparta venitul rezultat din toate activitatile desfasurate, mai precis, vanzare produse petroliere si comercializare alte produse.

Municipalitatii ii reveneau 2% din cifra de afaceri realizata in sapte locatii (Mol Pacii, Mol Politehnica, Mol 1 Mai, Mol Oltenitei, Timpuri Noi, Mol Rahova si Mol Piata Muncii) si 1,7% din cifra de afaceri realizata in Mol Colentina.

Cu toate acestea, in locatiile respective, Mol Romania a desfasurat fara sa aiba dreptul, conform contractului, activitati comerciale prin intermediul unor alte societati si s-a sustras astfel de la plata catre Primarie a sumelor datorate, afirma primarul Capitalei.

In acest sens, Nicusor Dan sustine ca a actionat in instanta firma MOL Romania si solicita pagube materiale de aproximativ 1 milion de lei. De asemenea, Primaria a solicitat rezilierea contractului de asociere intre municipalitate si aceasta firma, pentru opt locatii din Bucuresti.

Conform surselor Economedia, suma ceruta este pentru perioada 2019-2021, deoarece pentru perioada anterioara sumele s-au prescris. Sursele afirma ca situatia descrisa se deruleaza de circa 10-12 ani, „poate chiar mai mult”, dar fostii primari, Gabriela Firea, Sorin Oprescu si Adriean Videanu, au inchis ochii.

Daca societatea accepta rezilierea acordului de concesiune, benzinariile trebuiesc inchise, deoarece ele sunt localizate pe un spatiu concesionat de municipalitate. Altfel, ele pot functiona pe perioada judecarii cauzei in instanta si pana la o sentinta definitiva. (I.P.)

sursa foto: Facebook/ MOL

Leave a Reply