Cultura de cannabis supravegheata cu drona si pazita cu arma! Politistii de la DIICOT au confiscat 15 kg de masa verde si 800 g muguri de cannabis

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare au dispus, la data de 11.08.2022, retinerea pentru o perioada de 24 de ore a trei inculpati, cercetati sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic de droguri de risc, detinerea de droguri de risc in vederea consumului propriu, respectiv nerespectarea regimului armelor si munitiilor.


In cauza s-a retinut faptul ca unul dintre inculpati, cu sprijinul celor alti doi inculpati, a infiintat si intretinut o cultura de canabis, intr-o localitate din judetul Satu Mare, parte din aceasta fiind destinata comercializarii, fiind surprins in flagrant.

Activitatile au fost urmate de punerea in aplicare a 3 mandate de perchezitie domiciliara pe raza judetului Satu Mare, in urma carora au fost descoperite si ridicate in vederea indisponibilizarii o cultura outdoor, compusa din 11 plante, in diferite stadii de dezvoltare, aproximativ 15 kilograme de masa verde, 800 de grame de muguri de cannabis, 7 telefoane mobile, 2 grindere, un cantar de precizie, o carabina de vanatoare, 13 cartuse si o drona performanta, destinata supravegherii culturii.

Judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Satu Mare a dispus in cursul zilei de 12.08.2022 masura arestului la domiciliu fata de doi dintre inculpati si cea a controlulului judiciar pentru o perioada de 60 de zile fata de cel de al treilea inculpat.
Actiunea a beneficiat de sprijinul politistilor din Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Satu Mare, din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Satu Mare si jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judetean Satu Mare.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Directia Operatiuni Speciale din Politia Romana. (V.E.)

Leave a Reply