Trupa Phoenix, printre lautarii care canta la nunta liderului AUR, George Simion! “Nu stiu daca e nunta sau inmormantare”, spune liderul Nicu Covaci

Nicolae Covaci, liderul Phoenix, a confirmat ca legendara formatie va concerta, sambata seara, la nunta liderului AUR, George Simion. Muzicianul a evitat sa ofere mai multe detalii, afirmand ca managerul formatiei este cel care a facut aranjamentul. In spatiul virtual au aparut si apeluri ca cea mai mare formatie romaneasca sa nu-si asocieze numele cu un astfel de eveniment.


Nu stiu daca e nunta sau inmormantare. Vorbiti de concertul de maine (n.r. sambata) seara, nu? E in Valcea, undeva, da? Concertam, dupa care am plecat din tara, in Spania. Organizatorii stiu mai bine ce si cum. Nu eu semnez, avem organizatori care se ocupa, eu vin din Spania sa cant. Am auzit ca sunt 10 mii de oameni, eu ma bucur, pentru ei cant, pentru poporul asta, pentru publicul nostru. De aia vin aici, sa cant”, a transmis Covaci pentru G4Media.

Surse apropiate trupei au transmis ca un contract s-ar fi semnat inca din iunie, intre Nicu Covaci si o firma care organizeaza evenimente, care a transmis ca este un eveniment ”open-air”, incasandu-se si un avans.

Activistul Remus Cernea a facut vineri un apel public catre Nicu Covaci sa anuleze prezenta formatiei la eveniment.

”George Simion este opusul valorilor pe care le semnifica trupa Phoenix prin cariera ei extraordinara de 6 decenii. Nu este un simplu concert, ar fi o pata intunecata, greu de sters in istoria Phoenix”, a transmis Remus Cernea printr-un clip filmat la Kiev.

”Va cer ca legendara trupa rock Phoenix sa nu se asocieze cu un politician toxic, populist si extremist precum George Simion. O astfel de asociere ar consterna milioanele de iubitorii ai muzicii Phoenix! Aceasta trupa transmite nu doar muzica, ci si valori importante care tin de libertate si reprezinta un reper in istoria noastra”, a mai spus Remus Cernea.

”De unde s-a pornit si unde s-a ajuns!!! De aceea, va rog sa nu asociati niciodata ceea ce am realizat in anii ‘70, sub numele Phoenix, din convingere, cu ceea ce face de multi ani incoace «liderul» acestui grup, sub acelasi nume! Mi-e rusine de rusinea lui! Dar nu mi-e rusine, ci sunt mandru de cele realizate atunci! Pentru mine, numele Phoenix ramane in continuare un simbol al rezistentei si al nazuintei spre libertate! Phoenix nu mai exista de multi ani ca trupa, dupa ce cei cu adevarata «sira a spinarii» au parasit grupul. Adio reunire! Cu mine NU!”, a transmis Josef Kappl, fost membru, timp de peste doua decenii, al trupei Phoenix. (E.T.)

2 thoughts on “Trupa Phoenix, printre lautarii care canta la nunta liderului AUR, George Simion! “Nu stiu daca e nunta sau inmormantare”, spune liderul Nicu Covaci

Leave a Reply