Jurnalistul ofiter acoperit Robert Turcescu, sanctionat de Societatea Timisoara, dupa ce a participat la nunta „liderului extremist” George Simion

Societatea Timisoara a anuntat, joi seara, ca ii retrage fostului jurnalist Robert Turcescu premiul ”Alexandra Indries”, acordat in anul 2005. Decizia a fost luata dupa ce Turcescu a participat la nunta liderului AUR George Simion si in urma ”pozitiilor tot mai apropiate de ideologia AUR”.


Membrii Societatii Timisoara isi arata dezamagirea ca Robert Turcescu si-a exprimat ”simpatii pentru un lider extremist”, scrie news.ro.

”Societatea Timisoara a luat act cu ingrijorare si mahnire de pozitiile tot mai apropiate de ideologia AUR ale domnului Robert Turcescu, laureat al premiului „Alexandra Indries” in anul 2005.

Participarea domnului Turcescu la nunta liderului AUR a fost un neasteptat si dezamagitor prilej de a constata ca domnul Turcescu si-a exprimat, implicit si explicit, simpatii pentru un lider extremist si o formatiune politica extremista, aflati la antipodul valorilor promovate de Societatea Timisoara.

Un asemenea comportament, inacceptabil pentru noi, se adauga stuporii create de autodenuntul sau din 2014, ramas intr-o toxica ambiguitate, ca este ofiter acoperit”, transmite Societatea Timisoara, intr-un comunicat de presa.

In urma acestor fapte, Societatea Timisoara ii retrage premiul acordat jurnalistului in anul 2005.

”Tinand cont de toate acestea, Societatea Timisoara anunta ca ii retrage premiul „Alexandra Indries” domnului Robert Turcescu si il someaza sa faca fireasca modificare in CV-ul sau. Pentru a nu induce, din nou, in eroare persoane care chiar cred in valorile democratiei”, se mai arata in comunicat. (E.T.)

Leave a Reply