„Zilele Recoltei”, cel mai important eveniment turistic din Vrset, Serbia, promovat si la Timisoara! Un festin culinar la care sunt asteptati peste 25.000 de vizitatori

Zilele culesului strugurilor 2022, cel mai mare eveniment public pe care municipalitatea din Vrset, Serbia, il gazduieste, in fiecare an, in perioada 15 – 18 septembrie, a fost promovat, astazi, la Timisoara, de Consulatul General al Republicii Serbia la Timisoara si Organizatia Turistica a orasului Varset.


Gazda primitoare a fost, ca de obicei, Iavor Radovancovici, patronul restaurantului Lloyd, amfitrionul presei la intalnirea cu oaspetii sarbi, care au prezentat la modul superlativ cel mai mare, cel mai vechi si cel mai vizitat eveniment turistic si de afaceri din aceasta regiune traditionala a Serbiei.

Tatjana Palkovac, presedinta Organizatiei Turistice Varset, a explicat, joi, la Timisoara, ca cea de-a 64-a editie a „Zilelor Recoltei” sau „Zilele culesului de struguri” („Grozdjebal”, cum spun localnicii) isi va delecta vizitatorii cu un program bogat si de calitate, adaptat pentru gustul tuturor, si in acest an, fiind asteptati peste 25.000 de participanti, din tot Banatul. Mai cu seama ca Vrsetul se afla la putin peste o ora de mers cu masina de la Timisoara.

Cele patru zile de petrecere sunt deschise, traditional, de o parada fastuoasa, condusa de legendarul Vinko, caruia, la ceremonia inaugurala, primarul ii preda cheile orasului, care vor fi inapoiate doar la inchiderea sarbatorii.

Printre evenimentele cele mai indragite de miile de vizitatori, dintre care o foarte mare parte sunt romani, vom regasi carnavalul si parada traditionala, teatrul pentru copii, popularul joc al aruncatului de struguri din avion, turul podgoriilor locale pe biciclete, competitii sportive, divertisment, concerte si focuri de artificii si nu in ultimul rand o competitie de frumusete unde se va alege Regina Balului!

Bineinteles ca, la loc de cinste, vor fi si in acest an specialitatile culinare, bunatatile la gratar sau ceaun, care fac deliciul miilor de vizitatori, anual.

Evenimentul „Grozdjebal” are o traditie indelungata si are loc in fiecare an, in al treilea weekend din septembrie. Prima expozitie de vin din Vršac a avut loc in taverna „Kod dva ključ”, in 1857.

De ”Zilele culesului de struguri” sunt promovate in mod deosebit asociatiile locale, in primul rand vinificatori si viticultori care isi vor prezenta activitatile si produsele la standuri ”strada vinurilor” amenajata in centrul orasului.

“Intalnirea de la Timisoara constituie mai mult decat o invitatie facuta timisorenilor de a vizita orasul Varset, in perioada 15 – 18 septembrie, la acest minunat festin culinar, regasirea prietenilor sarbi din Varset cu muzica si voia buna”, a fost mesajul lui Vladan Tadic, consulul Serbiei la Timisoara, joi 8 septembrie 2022. (I.P.)

Leave a Reply