VIDEO Inspectorul sef adjunct al IPJ Caras-Severin risca demiterea din functie! IGPR a dispus un control intern, dupa ce fostul granicer isi ameninta subalternii

Conducerea Politiei Romane a declansat un control intern la Inspectoratul de Politie Judetean Caras-Severin, dupa ce adjunctul inspectorului-sef, comisarul sef Aurel Coman, ar fi hartuit mai multi politisti, amenintandu-i ca vor fi mutati de pe posturile pe care le ocupa, dupa ce au amendat transportatori care au incalcat legislatia.


Informatii privind amenintarile pe care le face adjunctul inspectorului-sef al Inspectoratului de Politie Judetean Caras-Severin, Aurel Cosma, au aparut in spatiul public.

”Avand in vedere informatiile aparute in spatiul public privind declaratiile adjunctului inspectorului-sef al Inspectoratului de Politie Judetean Caras-Severin, Centrul de Informare si Relatii Publice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane este abilitat sa comunice urmatoarele: Conducerea Politiei Romane a dispus efectuarea de verificari, prin Directia Control Intern, urmand ca, in functie de cele constatate, sa fie dispuse masurile legale care se impun”, a transmis, marti, Politia Romana.

Potrivit unei inregistrari publicate de Sindicatul Europol, politistii sunt mustrati ca au sanctionat transportatorii care incalca legislatia si distrug drumurile din judet, dar si pe cei care transporta material lemnos in mod fraudulos, scrie news.ro.

“Incepand cu data de 17, te mut la Resita. Doua luni fara acord si ma urc pe tine. Va mut pe toti de acolo. Si ma tin de voi o luna de zile si va fac ce trebuie, dupa statutul politistului. Sa vedeti ca nu sunteti artisti, nu sunteti smecheri.

Crezi ca daca ai 100 de constatari (n.r.- infractiuni constatate) esti smecher? Iti arat eu ce fel de constatari ai, ca am lucrat ca tine. Esti numai intr-o directie, nu esti in 10 directii. Esti asa… cand vrei. Numai pe licente… numai pe licente sau, in alta zi, numa’ pe lume, numa pe lemne”, le spune comisarul sef Aurel Coman, adjunctul sefului IPJ Caras-Severin, politistilor care ar fi fost bagati in sedinta.

Potrivit cv-ului sau, maramureseanul Aurel Coman, 53 de ani, absolvent al Scolii militare de ofiteri activi din Sibiu, specialitatea subofiter graniceri, promotia 1989, a fost ajutor comandant de pluton la Pichetul de graniceri Pojejena, apoi subofiter operativ la SPF Moldova Veche, iar din 1995 a fost mutat la IPJ Caras-Severin.

Rand pe rand, a trecut pe la unitatile de politie din Moldova Noua, Caransebes, Oravita, Politia Transporturi Arad, pentru ca in perioada 2017-2018 sa fie imputernicit ca adjunct al sefului IPJ Caras-Severin, iar din 16.02.2022 sa fie numit titular pe aceeasi functie.

Este posibil ca accentele sale cazone in raport cu subordonatii sa reprezinte o reminiscenta din perioada in care a fost sectorist de ordine publica si, mai apoi, agent de circulatie la Politia Moldova Noua. O alta explicatie ar putea sa aiba legatura cu sustinerea de care beneficiaza, asa cum rezulta din o serie de fotografii publice, din partea liderilor PSD Caras-Severin… (V.E.)

Sursa foto: radio resita

Leave a Reply