DNA Timisoara a confirmat ca arhitectul-sef al comunei timisene Giroc, milionarul Florin Roman, este urmarit penal pentru luare de mita si abuz in serviciu

Arhitectul sef al comunei timisene Giroc, Florin Octavian Roman, este urmarit penal de procurorii DNA Timisoara, intr-un dosar in care este acuzat de luare de mita si abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Ancheta are la baza un denunt formulat de cel mai puternic dezvoltator imobiliar din zona, Mueen Al Shawish, care a fost, la randul sau, denuntat de arhitect si, in prezent, este trimis in judecata intr-un dosar de coruptie.


Pana la aceasta ora, procurorii anticoruptie nu au luat o masura preventiva fata de Florin Octavian Roman, desi, de obicei, in cauze similare s-a dispus retinerea si formularea unei propuneri de arestare. La solicitarea publicatiei bihorjust.ro, DNA Timisoara a confirmat ca arhitectul Florin Roman este urmarit penal.

”La solicitarea  dvs. din data de 22 septembrie 2022, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa va comunice faptul ca procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Timisoara desfasoara acte de urmarire penala fata de persoana la care faceti referire (Florin Octavian Roman – n.n.) intr-o cauza in care exista date si indicii din care rezulta suspiciunea rezonabila ca aceasta ar fi comis infractiunile de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si luare de mita. In acest moment, alte informatii referitoare la stadiul anchetei nu pot fi puse la dispozitie in conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001”, a transmis Biroul de presa al DNA.

Reactia arhitectului-sef al Girocului contureaza, la o analiza atenta, aroganta milionarului cu multe conexiuni, care stie ca si de aceasta data va fi salvat de baietii destepti din sistemul judiciar.

Domnul la care faceti referire nu este la prima incercare de acest gen. Pana acum toate denunturile lui impotriva mea au esuat, dintr-un simplu motiv: nu au fost valabile!

Stiu, la fel de bine cum stiu toti, ca domnul respectiv nu e altceva decat carne de tun si interfata pentru altii, care nu fac decat sa traga sforile din spatele cortinei, in speranta ca vor iesi cu basmaua curata. Uman, inteleg perfect rationamentul si tactica denuntatorului meu: injumatatirea pedepsei! Totusi, uita un singur lucru elementar si anume ca eu nu sunt si nici nu am fost dusmanul domniei sale si nu eu l-am trimis acolo unde este el, astazi. Doar lacomia a facut-o!

Pentru ca exista diverse anchete penale in derulare, va rog sa-mi permiteti sa ma opresc aici. Cu siguranta, cred in Justitie…” (G.I.)

Leave a Reply