FLAGRANT. Medicul Marian Gaspar, seful sectiei de Chirurgie Cardiovasculara de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara, retinut de politistii DGA pentru o mita de 1.000 de euro

Lovitura de proportii a ofiterilor Directiei Generale Anticoruptie, care, azi dimineata, l-au retinut pe unul dintre cei mai renumiti chirurgi din Timisoara.


Este vorba despre Marian Gaspar, seful sectiei de Chirurgie Cardiovasculara de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara, care ar fi fost prins in flagrant in timp ce primea o spaga de 1.000 de euro, pentru efectuarea unei interventii chirurgicale.

Medicul a fost ridicat de oamenii legii si dus la audieri la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis. Doctorul are 63 de ani si conduce Sectia de Chirurgie Cardiovasculara din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timisoara din 2003.

“In dimineata zilei de 26 septembrie 2022, ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei Generale Anticoruptie – Structura centrala si Serviciul Judetean Anticoruptie Arad, sub coordonarea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, au organizat un flagrant pentru depistarea comiterii unei infractiuni de coruptie la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara”, a anuntat DGA.

Biroul chirurgului a fost perchezitionat de ofiterii DGA, dupa care medicul a fost condus la parchet pentru audieri. Reamintim ca, in 10 noiembrie 2015, un tanar medic chirurg de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara, Caius Streian, a fost prins in flagarnt de luare de mita si, in octombrie 2016, a fost condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare cu suspendare si interdictia de a profesa timp de un an.

La vremea respectiva, in culisele operatiunii, s-a zvonit ca pacientul care a facut denuntul la DGA Timisoara ar fi trebuit operat de Marian Gaspar, insa acesta l-ar fi rugat pe Streian sa-l ajute, sa efectueze el interventia chirurgicala, intrucat domnia sa trebuie sa plece din oras.

In cazul in care acest episod se confirma, atunci se poate spune ca, si in medicina, cine seamana vant, culege furtuna… (G.I.)

Leave a Reply