Ministerul de Finante se imprumuta de la cetateni! Titlurile de stat Tezaur, cu dobanzi de pana la 8,1 % pe an, pot fi achizitionate pana in 25 octombrie

De luni, 3 octombrie, romanii pot investi in titluri de stat Tezaur, cu dobanzi de pana la 8,10% pe an, potrivit Ministerului de Finante.


Banii vor fi utilizati pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice.

„Incepand de luni, 3 octombrie a.c., romanii pot investi in titlurile de stat Tezaur, cu maturitati de 1 si 2 ani si dobanzi anuale de 7,75%, respectiv 8,10%. Titlurile de stat au valoare nominala de 1 leu si sunt in forma dematerializata”, anunta Ministerul de Finante.

Titlurile de stat pot fi cumparate in perioada 3-25 octombrie 2022, online, numai de catre persoanele fizice care sunt inregistrate in SPV.

Operatiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectata, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului catre un cont bancar pe numele investitorului.

Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online, accesati Ghid Tezaur online si Tezaur online, intre 3-26 octombrie 2022 de la unitatile Trezoreriei Statului, intre 3-25 octombrie 2022 in mediul urban si 03 – 24 octombrie 2022 in mediul rural, prin subunitatile postale ale C.N. Posta Romana S.A.

Dobanda este anuala si se plateste la datele stabilite in prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans.

Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate doar in perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

„Sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii. Veniturile obtinute din investirea in oferta de economisire lansata de Ministerul Finantelor sunt neimpozabile. Fondurile obtinute de Ministerul Finantelor in calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice”, precizeaza ministerul. (I.P.)

sursa: Mediafax

Leave a Reply