Impreuna pe piata muncii! Angajatorii din Timisoara, invitati la o intalnire de familiarizare cu metodele de recrutare a persoanelor cu dizabilitati

Fundatia de Abilitare Speranta, prin serviciul UnLoc, invita angajatorii din Timisoara si zonele limitrofe, in data de 10.10.2022, orele 15-17, la o intalnire de familiarizare a angajatorilor din Timisoara cu privire la metodele de recrutare, sprijin si integrare la locul de munca a persoanelor cu dizabilitati. Intalnirea va avea loc in Timisoara la AMBASADA, sala Flex, din Splaiul Penes Curcanul nr. 4-5.


Cine este colegul meu cu dizabilitati? Ce este si ce nu este o discriminare pozitiva? Ce ma opreste sa il angajez pe aplicantul cu dizabilitati? Ce beneficii am eu, angajatorul, daca il angajez pe aplicantul cu dizabilitati? sunt cateva intrebari la care vom raspunde impreuna.

In acelasi fel, dar diferiti, desi avem aceleasi nevoi de baza, accesul la un loc de munca este mult mai dificil pentru o persoana cu dizabilitati. Drept urmare, in cadrul proiectului Impreuna pe piata muncii, sprijinit partial de Fundatia United Way Romania, ne propunem sa cream un spatiu de interactiune si invatare privind angajarea in munca a celor cu dizabilitati.

Scopul proiectului este imbunatatirea calitatii vietii persoanelor adulte cu dizabilitati cu trecut institutional sau in risc de institutionalizare si asigurarea participarii lor in comunitate (prin formare, informare, sprijin) si pe piata muncii (calificare, sprijin in gasirea si pastrarea unui loc de munca), cu implicarea profesionistilor din domeniu, a angajatorilor si a comunitatii locale.

Proiectul sprijina si crearea unei forte de munca diverse pe piata muncii, prin oferirea unor servicii de sprijin angajatorilor, care sa vina mai usor in intampinarea nevoilor de adaptari rezonabile la locul de munca de care unele persoane cu dizabilitati ar avea nevoie.

In cadrul proiectului, 50 de persoane cu dizabilitati vor beneficia de traininguri si workshopuri privind modalitatile de integrare pe piata muncii: gasirea unui loc de munca, scrierea unui CV, prezentarea la un interviu, relationarea eficienta cu colegii. 20 de persoane cu dizabilitati vor fi ulterior sprijinite individual in gasirea si pastrarea unui loc de munca (prin acompaniament in perioada de acomodare, facilitarea dezvoltarii unor relatii eficiente cu colegii si angajatorii, medierea eventualelor neintelegeri).

Despre Fundatia de Abilitare Speranta

Fundatia de Abilitare Speranta (FAS) este o organizatie nonguvernamentala, furnizor acreditat de servicii sociale, cu 30 de ani de experienta in sprijinul persoanelor cu dizabilitati si al familiilor lor, contribuind la incluziunea lor sociala si la cresterea calitatii vietii lor, precum si la schimbarea atitudinii si mentalitatii fata de acestea.

Incepand cu 2019, prin programul UnLoc, ofera servicii sociale licentiate (echipa mobila, locuinte protejate, centru pentru viata independenta) in sprijinul adultilor cu diferite tipuri de dizabilitati, institutionalizati sau in risc de (re)institutionalizare. UnLoc promoveaza traiul independent, in comunitate, ca un drept fundamental al omului si alternativa la institutionalizare. Scopul UnLoc: imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu dizabilitati si asigurarea participarii lor in comunitate si pe piata muncii. (I.P.)

Pentru informatii suplimentare: Ildiko Sperlea, ildiko@unloc.eu, +40 728 874 248.

Leave a Reply