Reabilitarea infrastructurii rutiere din zona industriala Calea Buziasului avanseaza in ritm excelent! Primarul Timisoarei felicita constructorul

Primaria Municipiului Timisoara a predat amplasamentul santierului de pe Calea Stan Vidrighin in luna aprilie a acestui an.


In 6 luni, reabilitarea tramei stradale de pe Calea Stan Vidrighin, aflata in Zona Industriala Buziasului, a ajuns la un stadiu fizic de 60%, iar linia dubla de tramvai din axul bulevardului a fost realizata in procent de 32%. Acest lucru inseamna atat montarea sinelor pe armaturi, cat si turnarea fundatiei si efectuare de reglaje preliminare.

Acest proiect de reabilitare a bulevardului include refacerea liniilor, a celor patru benzi de circulatie auto, piste de bicicleta, amenajarea de spatii verzi si iluminat public. Proiectul de reabilitare a bulevardului este corelat cu proiectul de reabilitare a retelei de apa-canal al Aquatim, care a avansat, de asemenea, intr-un ritm foarte bun. Astazi (ieri, n.r.), echipele Aquatim vor pune in operare tronsonul de retea care a fost reabilitat.

Eliminam avariile din reteaua de apa care tocmai a fost schimbata si refacem infrastructura din aceasta zona industriala, pentru ca noile tramvaie sa poata circula si aici. Zona Buziasului a fost neglijata la capitolul investitii in infrastructura, chiar daca este una dintre cele mai frecventate zone din oras, unde zeci de mii de timisoreni merg la munca. Vrem ca aceasta investitie sa stimuleze zona si sa reduca poluarea produsa de vehicule”, transmite primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

In total, sunt in curs de reabilitare 1,81 km linie cale dubla tramvai; 30 mii de mp de carosabil; peste 7 mii de mp de trotuare; peste 5 mii de mp de piste pentru biciclete; aproape 13 mii de mp de spatiu verde; 10 statii tramvai.

Valoarea investitiei este de aproximativ 83 de milioane de lei (TVA inclus), iar termenul de executie este de 30 de luni. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply