Spalatoria ilegala apartinand afaceristului palestian Sadi Farajallah, inchisa din nou de Primaria Timisoara! In ultimii 5 ani, valoarea amenzilor depaseste 150.000 de lei

Au fost emise doua dispozitii de suspendare a activitatii a unor companii din Timisoara care functioneaza ilegal, respectiv o sala de fitness din zona Bucovina si o spalatorie aflata in cartierul Soarelui.


In conformitate cu legislatia in vigoare, administratiile locale au atributii cu privire la autorizarea activitatilor comerciale, dar si pentru controlul si sanctionarea nerespectarii regulilor. Astfel, Politia Locala Timisoara a efectuat verificari la mai multe firme de pe raza municipiului Timisoara.

Printre controalele efectuate s-a constatat ca o spalatorie de pe strada Maresal Constantin Prezan si o sala de fitness de pe Calea Torontalului opereaza fara autorizatie comerciala, iar firmele au primit numeroase sanctiuni contraventionale.

In cazul firmei de pe Maresal Prezan, functiunea de spalatorie nu este inclusa in reglementarile de urbanism de pe terenul pe care aceasta este amplasata. De asemenea, structura de tip spalatorie cu fise a fost ridicata fara o autorizatie de construire si nu are proprietar declarat. Nu este permisa autorizarea activitatilor comerciale pentru structurile ilegale.

In cazul salii de fitness, cladirea in care isi desfasoara activitatea nu are autorizatie ISU, lipsind iesirea de evacuare in caz de urgenta pentru a putea functiona legal. In lipsa avizarii ISU, nu poate fi emisa nici autorizarea activitatii comerciale.

Suspendarea activitatii este dispusa pentru o perioada de 30 de zile, limita maxima prevazuta de lege. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

UPDATE: Spalatoria cu fise de pe strada Maresal Prezan apartine afaceristului palestinian Sadi Farajallah, iar de la infiintare, in august 2017, i-au fost aplicate peste 100 de amenzi contraventionale, in valoare de peste 150.000 de lei, dar si trei dispozitii de suspendare a activitatii. Motivul sanctiunilor: nerespectarea autorizatiei de construire si reclamatiile privind galagia venite din partea vecinilor. Potrivit publicatiei Vocea Timisului, In ciuda acestei „prigoane” a autoritatilor, self-cleanul auto al palestinianului a continuat sa functioneze non-stop, afacerea fiind transferata de pe o firma pe alta. (I.P.)

Leave a Reply