Lectia nationala de educatie financiara. Agentiile BNR din toata tara au interactionat cu elevi si cadre didactice (P)

Banca Nationala a Romaniei, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Inspectoratele Scolare Judetene, a desfasurat astazi, 18 octombrie 2022, o Lectie nationala de educatie financiara cu scopul cresterii nivelului de constientizare a importantei educatiei financiare in randul elevilor.


Evenimentul a fost deschis de catre guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, care a primit la sediul bancii centrale vizita a peste 50 de elevi de clasa a VIII-a din Bucuresti, insotiti de profesorii lor, cu care a discutat pe durata unei ore despre istoria banilor si a bancilor.

In paralel cu lectia sustinuta de guvernatorul BNR, echipele de educatie financiara din sediul central si din toate sucursalele si agentiile BNR din tara au interactionat cu elevi si cadre didactice de la unitati de invatamant din toate judetele tarii, intr-un efort care a cumulat 1.476 unitati scolare si 5.548 clase de elevi din ciclul primar, gimnazial si liceal cu un total de 136.082 participanti.

Acest eveniment este parte a preocuparilor constante ale bancii centrale de a promova importanta educatiei financiare, sustinute si prin programele si proiectele derulate la nivel national inca din 2009 si cuprinse in Strategia multianuala de actiune in domeniul educatiei financiare a Bancii Nationale a Romaniei. (I.P.)

NOTA: Imagini de la evenimentele de astazi se gasesc pe website-ul BNR: https://www.bnr.ro/Conferin%c8%9ba-Educa%c8%9bia-financiara-%c8%99i-sistemul-bancar-24892.aspx

Leave a Reply