Vasile Dincu a demisionat din functia de ministru al Apararii! „Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilitatii colaborarii cu Presedintele Romaniei”

Vasile Dincu a demisionat, luni, din functia de ministru al Apararii Nationale si a publicat textul demisiei, pe Facebook. Acesta a invocat imposibilitatea colaborarii cu presedintele Klaus Iohannis.


Demisia ministrului Apararii vine in contextul declaratiilor sale controversate privind negocierile de pace cu Rusia. “Singura sansa a pacii in acest moment poate sa fie o negociere cu Rusia”, a spus, recent, Vasile Dincu, iar reactia presedintelui a fost rapida si l-a trimis sa citeasca revista presei.

„In cursul acestei dimineti, am inaintat Prim Ministrului Romaniei, Nicolae Ciuca, demisia mea din functia de ministru al apararii nationale”, a anuntat Vasile Dincu intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

”Domnului Prim Ministru al Guvernului Romaniei

Nicolae – Ionel Ciuca

DEMISIE

Subsemnatul Vasile DINCU, membru al Guvernului Romaniei, detinator al portofoliului apararii, va rog sa luati act de demisia mea din aceasta functie.

Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilitatii colaborarii cu Presedintele Romaniei, comandantul suprem al Armatei.

Consider necesara retragerea mea din aceasta functie pentru a nu prejudicia in niciun fel procesele de decizie si programele care necesita fluiditate pe intreg lantul de comanda si pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru functionarea optima a Ministerului Apararii Nationale si a Armatei Romane.

Domnule Prim Ministru, va multumesc pentru colaborarea onesta si deschiderea de care ati dat dovada pe tot parcursul activitatii guvernamentale comune si va asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele si programele Ministerului si Armatei Romane, din calitatea de senator, membru in Parlamentul Romaniei.

Vasile DINCU

Bucuresti, 24 octombrie 2022”

(Impact Press)

Leave a Reply