A furat donatiile pentru cazuri sociale si medicale grave! O escroaca din Oradea, care a inselat aproape 200 de persoane, a fost arestata preventiv

O tanara in varsta de 33 ani din Oradea a fost arestata preventiv pentru 30 de zile, sub acuzatiile de fals informatic si inselaciune in forma continuata, dupa ce in ultimii 2 ani ar fi profitat de tragediile unor familii care se confruntau cu probleme sociale sau medicale, relateaza ebihoreanul.ro. Femeia si-ar fi bagat in propriul buzunar donatiile care le erau oferite. 


Potrivit unui comunicat transmis, azi, de Biroul de presa al Politiei Bihor, cazul a fost descoperit de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice.

Concret, oradeanca a exploatat vulnerabilitatea unor persoane care solicitau sprijin pe retelele de socializare, pentru copii cu probleme grave de sanatate, familii defavorizate, aflate intr-o situatie materiala precara, copii orfani, animale aflate in suferinta.

Ea a preluat si a distribuit anunturile umanitare, insa modificand conturile bancare ale beneficiarilor reali, inlocuindu-le cu conturile personale, pentru a-si insusi, fara drept, banii din donatii.

Mai mult, ea s-ar fi recomandat in mod mincinos reprezentana a unei fundatii umanitare si ar fi cerut bani diverselor persoane fizice sau juridice, tot sub pretextul ajutorarii unor persoane in suferinta.

„Pana in prezent, politistii au identificat 190 de persoane care au fost prejudiciate astfel, prejudiciul total provocat fiind estimat, momentan, la peste 40.000 de lei”, se arata in comunicatul transmis.

Potrivit ebihoreanul, femeia se numeste Gabriela Claudia Scortea si a fost retinuta pentru 24 de ore, iar locuinta ei a fost perchezitionata, politistii ridicand de aici telefoane mobile si laptop-uri, pentru cercetari.

In cursul aceleiasi zile, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au prezentat-o pe Scortea la Parchetul de pe langa Judecatoria Oradea, iar procurorul de caz a solicitat Judecatoriei Oradea emiterea unui mandat de arestare preventiva.

Judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Oradea a admis propunerea procurorului si a emis pe numele femeii un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile, relateaza ebihoreanul.ro. (V.E.)

Leave a Reply