50 de specialisti in fiscalitate de la ANAF instruiesc studentii universitatilor din Romania pentru integrare optima pe piata muncii (P)

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) incepe, astazi, o serie de prezentari ale „Serviciilor oferite contribuabililor”, in colaborare cu universitatile de prestigiu din Romania.


Primul eveniment este gazduit de Universitatea „Dunarea de Jos” Galati si va consta intr-o prezentare explicativa si, totodata, interactiva, in care se vor aborda subiecte precum rolul si importanta ANAF in societate, dezvoltarea Romaniei pe baza taxelor colectate, serviciile electronice oferite de ANAF prin intermediul carora contribuabilii isi pot indeplini obligatiile fiscale.

De asemenea, in 10 noiembrie, prezentarea ANAF va avea loc la Universitatea „1 Decembrie 1918″, din Alba Iulia.

La nivel national, cei peste 50 de specialisti in fiscalitate vor furniza studentilor si informatii menite sa sprijine integrarea optima a acestora pe piata muncii si a antreprenoriatului, precum si cresterea civismului fiscal.

Unul dintre obiectivele imediate ale ANAF este acela de a promova o cultura in care conformarea fiscala voluntara sa fie perceputa drept o atitudine corecta, in care plata taxelor este atat o obligatie legala, cat si un act de responsabilitate sociala.

ANAF isi concentreaza toate eforturile pentru cresterea gradului de conformare, iar studiile efectuate arata ca, pe termen lung, pentru indeplinirea acestui deziderat, este necesara o educatie fiscala timpurie si continua.

Astfel, suntem convinsi ca implicarea comuna ANAF – institutii de invatamant superior va conduce la cresterea conformarii fiscale, implicit a civismului fiscal din Romania. (I.P.)

Leave a Reply