Viceprimarul Timisoarei, audiat la DNA in dosarul insolventei Colterm. “Colaboram pe deplin cu organele de ancheta”

Viceprimarul municipiului Timisoara, Ruben Latcau (USR), a fost audiat, miercuri, la DNA Timisoara, intr-un dosar de coruptie in care se fac cercetari in rem privind fortarea insolventei si „deturnarea” patrimoniului in cazul companiei de termoficare Colterm. Latcau a afirmat, la intrarea in sediul DNA Timisoara, ca este chemat pentru a fi audiat ca martor, desi rolul sau in afacerea Colterm este unul major, in conditiile in care a raspuns direct de aceasta societate a primariei.


”E o chemare pentru o declaratie, ca martor in acelasi dosar in care am mai fost chemat. Sunt multe plangeri care se fac pentru orice demnitar public, de la plageri pe care le-am primit de la domnul Culita, de la care am avut declaratii, de la celebrele discutii pe tema Colterm. E o declaratie ca martor, eu vin, nu e nicio problema. Nu stiu in ce dosar este, urmeaza sa aflu si eu”, a declarat Ruben Latcau, la intrarea in sediul DNA Timisoara.

Ulterior, Latcau a anuntat ca va colabora cu autoritatile judiciare. „Atat eu, cat si colegii mei colaboram pe deplin cu organele de ancheta pentru a elucida toate neclaritatile. Va reamintesc ca aceasta administratie a depus nu mai putin de 11 plangeri penale la DNA in cazul jafului petrecut la Colterm, in trecut, si suntem increzatori ca justitia isi va face datoria”, a transmis Ruben Latcau.

Reamintim ca DNA a deschis, inca din primavara acestui an, un dosar in care se fac cercetari, in rem, privind fapte de coruptie in cazul companiei de termoficare, Colterm, dupa ce aceasta companie nu a achizitionat certificatele de poluare aferente anilor 2020 – 2021. (V.E.)

Leave a Reply