VIDEO Descinderi la membrii unei retele de traficanti de droguri si calauze care aduceau peste frontiera ucraineni care fugeau de inrolare

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, impreuna cu Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Suceava, pun in aplicare, astazi, 14 noiembrie, un numar de 83 de mandate de perchezitie domiciliara.


Sunt vizate locuintele si imobilele detinute sau folosite de mai multe persoane fizice precum si sediile si punctele de lucru ale unor persoane juridice din judetele Suceava, Bihor, Maramures, Bistrita-Nasaud, Mehedinti si Gorj, intr-o cauza avand ca obiect savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, contrabanda, detinerea in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei de tigarete peste limita legala, trafic de migranti, infractiuni de coruptie, infractiuni de detinere de droguri de risc pentru consum propriu, precum si infractiuni contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice.

In cauza s-a retinut ca, incepand cu luna noiembrie 2021, mai multi cetatenii romani au constituit un grup infractional organizat ce a avut ca scop traficarea de tigarete de provenienta extracomunitara, precum si detinerea in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator, activitati care s-au derulat cu precadere pe raza judetelor Bihor, Suceava, Maramures si Mehedinti.

Totodata, cu ocazia activitatilor de cercetare si documentare a activitatilor infractionale, au fost constatate si alte infractiuni aflate in stransa legatura cu acestea, respectiv infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice, infractiuni de detinere de droguri de risc pentru consum propriu, fara drept si infractiunile de dare si luare de mita.

De asemenea, in prezenta cauza se efectueaza urmarirea penala sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti, fapta comisa in contextul declansarii si desfasurarii conflictului armat din Ucraina. In conditiile in care autoritatile ucrainene au introdus masuri restrictive de circulatie fata de cetatenii proprii, unii dintre acestia au incercat sa treaca in mod fraudulos frontiera de stat cu Romania.

Actiunea este realizata cu sprijinul politistilor din cadrul B.C.C.O. Iasi, B.C.C.O. Bacau, B.C.C.O. Oradea, B.C.C.O. Cluj-Napoca, B.C.C.O. Craiova, S.C.C.O. Maramures, S.C.C.O. Covasna, S.C.C.O. Mehedinti, S.C.C.O. Gorj, I.P.J. Oradea-SICE, I.P.J. Bistrita Nasaud – S.I.C.E., I.P.J. Satu Mare – S.I.C.E.
Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic si Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. si Directia Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

La actiune participa si forte din cadrul Jandarmeriei Romane. (V.E.)

Leave a Reply