Continua proiectul ANAF privind instruirea studentilor din universitatile din Romania pentru integrarea optima pe piata muncii

Academia de Studii Economice, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative si Universitatea “Transilvania” Brasov vor fi, in aceasta saptamana, gazdele proiectului ANAF de crestere a gradului de conformare fiscala. Vor fi furnizate studentilor informatii menite sa sprijine integrarea optima a acestora pe piata muncii si a antreprenoriatului, precum si cresterea civismului fiscal.


Seria de prezentari va continua, pana in luna decembrie, la Universitatea din Craiova, Universitatea “Babes Bolyai” – Cluj Napoca si Universitatea “Aurel Vlaicu” – Arad.

Reamintim ca proiectul ANAF a debutat cu succes saptamana trecuta la Universitatea “Dunarea de Jos” – Galati, Universitatea “Vasile Alecsandri” – Bacau si Universitatea “1 Decembrie” – Alba Iulia, iar aprecierile studentilor si ale profesorilor care au participat ne-au determinat sa-l continuam cu incredere si sa-l derulam si in anii viitori.

Unul dintre obiectivele imediate ale ANAF este acela de a promova o cultura in care conformarea fiscala voluntara sa fie perceputa drept o atitudine corecta, in care plata taxelor este atat o obligatie legala, cat si un act de responsabilitate sociala. ANAF isi concentreaza toate eforturile pentru cresterea gradului de conformare, iar studiile efectuate arata ca, pe termen lung, pentru indeplinirea acestui deziderat, este necesara o educatie fiscala timpurie si continua.

Astfel, suntem convinsi ca implicarea comuna ANAF – institutii de invatamant superior va conduce la cresterea conformarii fiscale, implicit a civismului fiscal din Romania. (I.P.)

Leave a Reply