Compania germana Continental, victima unui atac cibernetic! Hackerii au scos la vanzare pe dark web peste 55 de milioane de fisiere cu informatii strategice

Date confidentiale si strategice apartinand companiei germane Continental, care detine o unitate de productie si la Timisoara, au fost furate de hackeri si scoase la vanzare pe internet, scrie Le Figaro.


Cotidianul economic german Handelsblatt a descoperit ca datele, care includ un total de 55 de milioane de fisiere, au fost furate de hackeri – care actioneaza in numele grupului Lockbit – si puse in vanzare pe dark web, un internet subteran accesibil prin intermediul unor softuri speciale si care scapa de orice reglementare. Prada este estimata la 50 de milioane de dolari.

Ziarul de afaceri arata ca fisierele furate contin informatii extrem de confidentiale, in special din consiliul de administratie si din consiliul de supraveghere al companiei. Potrivit Handelsblatt, furtul a inclus chiar si mesaje si e-mailuri de la presedintele consiliului de supraveghere, Wolfgang Reitzle.

Alte informatii strategice fac de asemenea parte din prada, privind finantele, strategia sau resursele umane ale grupului. Poate cel mai grav este ca hackerii au furat date despre clientii Continental, printre care se numara producatorii auto Volkswagen, Mercedes, Porsche si BMW. Riscul este ca datele tehnologice si industriale care sunt inca secrete sa fie facute publice. Deocamdata, Continental nu a dorit sa reactioneze la dezvaluirile lui Handelsblatt.

In timp ce atacurile hackerilor sunt ceva obisnuit in lumea afacerilor de astazi, este pentru prima data cand o companie atat de mare, care a avut o cifra de afaceri de 40 de miliarde de dolari, in 2021, sufera consecinte atat de grave.

Acest episod evidentiaza deficientele in apararea cibernetica a multinationalelor precum Continental. In Franta, grupul Thales a fost victima unui atac al acelorasi hackeri Lockbit. De cand a izbucnit razboiul la granitele Europei, riscul cibernetic nu a fost niciodata mai mare, potrivit autoritatilor germane. (R.G.)

Leave a Reply