Procurorii militari au dispus retinerea a sapte militari si un civil de la Baza Aeriana Mihail Kogalniceanu din Constanta, acuzati ca au furat peste 7 tone de kerosen

Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti a anuntat ca sapte militari si un civil au fost retinuti, miercuri, sub acuzatia de furt calificat. Anchetatorii efectueaza cercetari intr-un dosar privind furtul a peste 7 tone de kerosen si alti combustibili, cu 22 de suspecti, iar in data de 15 noiembrie au avut loc o serie de perchezitii.


Potrivit procurorilor, militarii fac parte din cadrul Bazei Aeriene Mihail Kogalniceanu, judetul Constanta, si au sustras, in mod repetat, in cursul anului 2022, combustibil apartinand unitatii militare, kerosen si motorina, in cantitate totala de aproximativ 7 tone, valorificat sau folosit ulterior in interes personal.

„La data de 15.11.2022, procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti au dispus retinerea a 7 militari si a unui civil cercetati pentru savarsirea infractiunii de furt calificat prevazute de art.229 alin.l lit.b) si alin. 3 lit.a) Cod penal cu aplic. art.35 alin.l Cod penal.

Militarii fac parte din cadrul Bazei Aeriene Mihail Kogalniceanu, judetul Constanta si au sustras, in mod repetat, in cursul anului 2022, combustibil apartinand unitatii militare, kerosen si motorina, in cantitate totala de aproximativ 7 tone, valorificat sau folosit ulterior in interes personal.

In cursul zilei de 16.11.2022, cei 8 inculpati retinuti urmeaza a fi prezentati judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Constanta, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Precizam ca punerea in miscare a actiunii penale reprezinta o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, se mentioneaza in comunicatul procurorilor.

In prezent se face o inventariere a combustibilului, pentru a se stabili valoarea prejudiciului. (V.E.)

Leave a Reply