Procuror suspendat din functie pe o perioada de sase luni, dupa ce CSM l-a gasit vinovat de “atitudine nedemna” fata de un comisar de politie

Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis sa-l suspende din magistratura pe o perioada de 6 luni pe un procuror acuzat de ”atitudini nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu”. Este vorba despre procurorul Ionel Buse, delegat la Parchetul de pe langa Judecatoria Brezoi.


Procurorul Ionel Buse a fost cercetat de Inspectia Judiciara pentru ca ar fi avut o atitudine nedemna fata de o persoana perchezitionata, fata de un comisar de Politie, dar si fata de colegi, relateaza luju.ro.

„Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Buse Ionel, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Ramnicu Valcea (in prezent delegat la Parchetul de pe langa Judecatoria Brezoi).

In baza art. 100 lit. d) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica domnului Buse Ionel, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Ramnicu Valcea (in prezent delegat la Parchetul de pe langa Judecatoria Brezoi), sanctiunea disciplinara constand in ‘suspendarea din functie pe o perioada de 6 luni’ pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. c) din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Pronuntata in sedinta publica, azi 16 noiembrie 2022”, se mentioneaza in minuta CSM.

Procurorul Ionel Buse a incercat, in 2021, sa obtina delegarea la Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor, dar Sectia pentru procurori a CSM i-a respins cererea ca inadmisibila. Motivul invocat a fost ca solicitarea de delegare a fost formulata de prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor, desi titularul legal al cererii era procurorul general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Oradea. (G.I.)

Leave a Reply