Cantareata Lidia Buble, condamnata la 1 an de inchisoare pentru mituirea unui politist. Artista a dat spaga pentru a nu fi testata cu aparatul etilotest

Tribunalul Bucuresti a decis, azi, condamnarea cantaretei Lidia Buble la 1 an de inchisoare cu suspendare si efectuarea a 90 de zile munca neremunerata in folosul comunitatii, in dosarul de dare de mita in care artista a fost trimisa in judecata, in noiembrie 2021, de procurorii DIICOT Ploiesti.


Potrivit deciziei instantei, Lidia Buble a primit 1 an de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de dare de mita, insa magistratii au dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, stabilind un termen de incercare pe o durata de 2 ani.

De asemenea, cantareata a fost obligata sa presteze munca neremunerata in folosul comunitatii la Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca sau la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie Sociala Sector 1 Bucuresti, pe o perioada de 90 de zile. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

In acelasi dosar, unul dintre politistii care au primit mita de la cantareata, Constantin Marius Miulescu, a fost condamnat la 3 ani inchisoare cu suspendare si interzicerea ocuparii functiei de agent de politie pe durata unui an. In plus, de la el a fost confiscata suma de 450 de lei, reprezentand mita primita de la Lidia Buble. In cazul altor doi inculpati – un politist si un prieten al Lidiei Buble – instanta a dispus disjungerea dosarului si judecarea lor separat.

Conform DIICOT, la data de 15 februarie 2021, in intervalul orar 2,32 – 3,11, in timp ce se aflau in exercitarea atributiilor de serviciu pe raza municipiului Bucuresti, doi politisti de la Rutiera au pretins si primit mita suma de 900 de lei de la Lidia Buble, pe care au oprit-o in trafic, pentru efectuarea unui control de rutina.

Lidia Buble le-a dat bani celor doi politisti pentru a nu fi testata cu aparatul etilotest, dar si pentru a nu fi sanctionata contraventional, intrucat nu avea asupra sa declaratia pe proprie raspundere necesara pentru deplasarea pe timp de noapte, pe parcursul instituirii starii de alerta, pe fondul pandemiei de Covid-19.

In dosar a fost inculpat si un prieten al cantaretei, pentru savarsirea infractiunii de instigare la dare de mita, el fiind cel care, in noaptea de 15 februarie, i-a spus Lidiei Buble in timpul unei convorbiri telefonice sa-i mituiasca pe politisti, cu sume cuprinse intre 300 de lei si 200 de euro.

Procurorii DIICOT au prins-o intamplator pe Lidia Buble in acest dosar. Prietenul care ii oferea sfaturi cantaretei era vizat de o ancheta privind traficul de droguri, iar telefonul acestuia era interceptat de anchetatori. (V.E.)

Leave a Reply