Tribunalul Permanent de Arbitraj Institutionalizat, o solutie eficienta la problemele instantelor judecatoresti. Conferinta nationala, la sediul Universitatii Romano-Americane

Tribunalul Permanent de Arbitraj Institutionalizat, in parteneriat cu Universitatea Romano-Americana organizeaza, in data de 25 noiembrie 2022, ora 12, in amfiteatrul „Jean Monnet” al Universitatii Romano-Americane, cu sediul in Bucuresti, b-dul Expozitiei nr. 1B, Sector 1, conferinta „Arbitrajul – o provocare pentru societatea romaneasca actuala”.


Scopul organizarii conferintei este informarea societatii civile cu privire la faptul ca arbitrajul poate reprezenta solutia completa si eficienta la problemele instantelor judecatoresti, afectate de plecarea unui numar mare de judecatori din sistemul judiciar.

„Totodata, prin acest eveniment se urmareste determinarea institutiilor statului sa adopte masuri de sprijinire a acestui mecanism de solutionare a conflictelor, prin masuri legislative menite sa imbunatateasca cadrul legal privitor la arbitraj, sa largeasca aria litigiilor arbitrabile si sa acorde stimulente justitiabililor care inteleg sa-si solutioneze pe aceasta cale disputele”, transmite presedinta Tribunalului Permanent de Arbitraj Institutionalizat, arbitru drd. Rodica Vlaicu.

In cadrul conferintei, lectorii vor aborda subiecte de interes teoretic si practic din domeniul arbitrajului, precum: arbitrajul ca jurisdictie alternativa de solutionare a conflictelor; arbitrajul in domeniul proprietatii intelectuale, in litigiile rezultate din activitatea operatorilor de turism si in litigiile izvorate din raporturile contractuale ale Agentiei Nationale pentru Locuinte; arbitrablilitatea litigiilor din domeniul asigurarilor, precum si controverse din practica judiciara privind solutionarea cauzelor din acest domeniu; necesitatea solutionarii prin arbitraj a litigiilor de familie, precum si a litigiilor dintre autoritatile publice si cetateni; arbitrajul in domeniul imobiliar si in litigiile de munca; arbitrajul in noul context postpandemic rezilient si augumentat.

La eveniment vor participa reprezentantii unor ministere si institutii centrale, cadre didactice universitare, factori de decizie locali, practicieni din domeniul juridic, experti, exponentii unor confederatii patronale si sindicale, oameni de afaceri si arbitrii Tribunalului Permanent de Arbittraj Institutionalizat. (I.P.)

Leave a Reply