Politistii din Suceava au luat la tinta masina unui sofer beat, care n-a oprit la semnal. Asupra autovehiculului, oamenii legii au tras 23 de gloante

Masina unui sofer baut, care a refuzat sa opreasca la semnal, a fost luata la tinta de politistii din Suceava. Pentru blocarea fugarului, oamenii legii au facut si o baricada cu autospecialele din dotare. Pana la urma, soferul baut a fost oprit, insa doar dupa o urmarire ca-n filme si dupa ce s-au tras zeci de focuri de arma.


Cursa a inceput in comuna periurbana Scheia si s-a incheiat, dupa cativa kilometri, in centrul municipiului Suceava. Dupa o urmarire in viteza, barbatul a fost in cele din urma blocat, imobilizat si incatusat cu ajutorul mascatilor.

Totul s-a intamplat, sambata dimineata, in jurul orei 5,30.

Doi politisti care se aflau in patrulare au observat un barbat, vizibil baut, care s-a urcat la volanul masinii, a informat purtatorul de cuvant al IPJ Suceava, Ionut Epureanu, potrivit Agerpres.

Echipajul de politie i-a cerut soferului prin semnale acustice si luminoase sa opreasca autoturismul, insa soferul nu numai ca nu s-a conformat, dar a apasat si mai mult pedala de acceleratie. A urmat o urmarire in trafic pe o distanta de circa 4 km pe mai multe strazi din comuna Scheia, iar ulterior pe raza municipiului Suceava.

In momentul in care vehiculul urmarit a ajuns intr-o intersectie principala din Suceava, conducatorul auto a franat brusc, moment in care politistii au incercat sa il imobilizeze, dar soferul a accelerat brusc si a pornit in viteza, lovind si una dintre masinile de politie.

Acesta a fost punctul culminant al actiunii, in urma caruia politistii au folosit armele din dotare. Unul dintre ei tragand 13 gloante, iar cel de-al doilea 10 gloante in directia cauciucurilor masinii.

La fata locului a ajuns si un echipaj din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale care a intervenit prompt reusind sa blocheze autoturismul soferului fugar. Conducatorul auto, in varsta de 51 de ani este din comuna Scheia, iar in urma testarii cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,91 ml/l alcool in aerul expirat. Soferul a fost dus, in cele din urma, la spital pentru a i se recolta probe de sange.

Politistii i-au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de distrugere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului, cercetarile fiind continuate pentru stabilirea tuturor circumstantelor producerii evenimentului si pentru dispunerea masurilor legale fata de conducatorul auto. (V.E.)

Leave a Reply