Adjunctul sefului IGSU Raed Arafat, pensionat la 49 de ani! Generalul Cristian Radu, cercetat de Parchetul Militar intr-un dosar cu sase infractiuni

Generalul Cristian Radu, prim-adjunctul inspectorului general al IGSU, a fost trecut in rezerva, azi, 28 noiembrie, printr-un decret semnat de presedintele Klaus Iohannis, a transmis Administratia Prezidentiala.


Adjunctul sefului IGSU si-a pus soferul sa-si asume un accident in locul sau, in anul 2021, fapta pentru care a fost pus sub acuzare pentru savarsirea a sase infractiuni, dupa cum a confirmat Parchetul Militar, in urma cu aproape doua saptamani.

Radu este oficial inculpat si urmarit penal pentru savarsirea a sase infractiuni, in dosarul 83/P/2022: instigare la fals intelectual, instigare la fals in declaratii, parasirea locului accidentului, modificarea sau stergerea urmelor accidentului rutier, instigare la fals intelectual si participatie improprie la fals intelectual. Pensie de 12.000 de lei pe luna Generalul, in varsta de 49 de ani, si-a depus dosarul de pensionare cu putin timp inainte de a afla oficial ca nu mai este suspect, ci inculpat, au afirmat recent surse din IGSU pentru ziar.

Generalul Cristian Radu, in varsta de 49 de ani, si-a depus dosarul de pensionare cu putin timp inainte de a afla in mod oficial ca nu mai este suspect, ci inculpat, au declarat surse judiciare.

Pe 8 noiembrie 2021, Cristian Radu, la acea data colonel, a condus autoturismul de serviciu, cu numarul de inmatriculare B-40-RYE. La ora 7.30 dimineata, masina sa a mers cu peste 120 de kilometri la ora pe soseaua Mihai Bravu din Bucuresti. Aproape de statia de tramvai Laborator, Radu a franat si a lovit refugiul pentru pietoni. In urma impactului, atat Radu, cat si soferul sau, un subofiter aflat pe scaunul din dreapta, au fost raniti.

Pe 17 octombrie 2022, Libertatea a descris accidentul. Dosarul penal a fost deschis la sapte luni dupa eveniment, pentru ca generalul Radu s-a folosit de influenta functiei pentru a musamaliza accidentul cu ajutorul unor persoane din MAI, potrivit surselor Libertatea din interiorul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

„Mana dreapta a lui Arafat, generalul Radu primise promisiunea ca va fi facut general. Asta dupa ce a luat asupra sa ascunderea casetei cu filmarea interventiei de la Colectiv. Iar accidentul a venit chiar inainte de avansare. Temandu-se ca nu va mai fi facut general, el a musamalizat accidentul”, a declarat o sursa din IGSU pentru Libertatea.

Pe 16 noiembrie, Parchetul Militar de pe langa Curtea Militara de Apel a confirmat, la solicitarea Libertatea, ca l-a pus sub acuzare pe generalul Radu si ca procurorii militari vor continua cercetarile.

„Cristian Radu va avea o pensie in jur de 12.000 de lei net”, a explicat pentru Libertatea o sursa din IGSU. Aceasta e, ca medie, suma ce-i revine unui angajat MAI cu grad de general cu o stea, luand in calcul si alti factori, legati de vechime.   Potrivit unei surse din IGSU, „la noi, datorita specificului de urgenta al muncii, pensionarea poate incepe la 47 de ani”. Cristian Radu, 49 de ani, era angajat al IGSU din 2004. (V.E.)

Leave a Reply