Mai multi contrabandisti de tigari au scapat de politisti, la frontiera cu Ucraina, dupa ce s-au aruncat in raul Tisa

O masina incarcata cu 13.500 pachete de tigari a fost descoperita si confiscata de catre politistii de frontiera pe granita cu Ucraina, contrabandistii reusind sa scape dupa ce s-au aruncat in Tisa, informeaza, vineri, Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera (ITPF) Sighetu Marmatiei, transmite Agerpres.ro.


Potrivit sursei citate, la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Sarasau s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in cooperare cu lucratori ai Sectorului Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, iar in zona Sapanta a fost observata o masina si mai multe persoane care transportau colete.

Lucratorii nostri au observat un autoturism de teren care se indrepta spre linia de frontiera, pe directia localitatii Sapanta, judetul Maramures, si mai multe persoane care se deplasau de la malul raului Tisa spre autoturismul in cauza, transportand in spate colete voluminoase. Imediat, s-a procedat la interceptarea persoanelor in cauza, insa acestea au aruncat baxurile in masina si au fugit spre malul raului Tisa, aruncandu-se in apa raului Tisa.

In cel mai scurt timp, au fost anuntate autoritatile ucrainene despre eveniment in vederea cercetarii in comun a cazului, iar la fata locului politistii de frontiera au descoperit un autoturism de teren marca Land Rover, avand aplicate placute de inmatriculare de Marea Britanie, iar in interiorul acestuia au fost observate mai multe colete specifice celor cu tigari. Coletele au fost transportate la sediul sectorului, unde in urma inventarierii a rezultat cantitatea totala de 13.500 de pachete cu tigari, de provenienta Duty Free”, precizeaza sursa citata.

Tigarile, in valoare de 158.000 lei, au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in cauza se efectueaza cercetari pentru comiterea infractiunilor de contrabanda si trecere frauduloasa a frontierei de stat. (V.E.)

Leave a Reply