Judecatorul Cristi Danilet isi recupereaza roba! Sanctiunea excluderii din magistratura, transformata in avertisment de Inalta Curte de Casatie si Justitie

Exclus din magistratura pentru „vina” de a fi postat doua filmulete pe Tik-Tok, in care arata cum isi taie gardul viu si cum isi curata piscina, judecatorul Cristi Danilet, de la Tribunalul Cluj, are toate sansele sa-si reimbrace roba. La termenul de astazi, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis sa transforme sanctiunea CSM-ului in avertisment, hotararea fiind definitiva.


Totusi, deocamdata, Danilet nu se poate intoarce in sala de judecata, in conditiile in care mai are doua sanctiuni disciplinare emise de CSM, tot de excludere din magistratura, care vor fi, de asemenea, contestate la Inalta Curte.

“Din cele 6 sanctiuni aplicabile unui magistrat, mi s-a dat cea mai aspra. Desi solutia nu era definitiva, am fost imediat suspendat din functie: adica mi s-au luat dosarele penale (astfel ca judecata a fost reluata de la zero de alti judecatori), am fost oprit sa mai merg la serviciu si am fost lasat fara niciun fel venituri (desi am o mama si o fiica in intretinere). Noroc cu bunii mei colegi care au facut, lunar, cheta ca sa ma pot descurca”, a spus judecatorul pe contul sau de pe facebook. Motivarea hotarari a venit dupa 6 luni, desi legea spune ca CSM trebuie sa motiveze solutia in mod obligatoriu in 20 de zile.

“Am primit motivarea dupa…6 luni. Am declarat recurs, a venit vacanta de vara, apoi in toamna a fost primul termen de judecata cand mi-am angajat avocat, pe doamna Nicoleta Popescu, iar azi, 12 dec. 2022, s-a judecat definitiv recursul. Completul de 5 judecatori al ICCJ a decis ca sanctiunea data de CSM este gresita si a schimbat-o in avertisment, adica cea mai putin severa din cele sase sanctiuni posibile”, a anuntat judecatorul. (G.I.)

Leave a Reply