Complicii mafiei imobiliare! Doi notari publici din Bucuresti, retinuti pentru 24 de ore sub acuzatia ca au emis certificate de mostenitor false

Doi notari publici din Bucuresti au fost retinuti pentru 24 de ore de catre procurorii DNA – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, sub acuzatia ca au emis mai multe certificate de mostenitor false, care au fost folosite de mafia imobiliara pentru obtinerea unor imobile.


Lidia Simona Seceleanu a fost acuzata ca ar fi eliberat in mod nelegal peste 19 certificate de mostenitor care atestau in fals faptul ca beneficiarii acestora erau singurii mostenitori ai unor imobile. Ar fi facut aceste fapte la instigarea mai multor persoane, printre care si notarul Eugenia Cutaru, iar in doua cazuri ar fi primit de la o persoana 2.000 de euro pentru actele false.

Potrivit procurorilor anticoruptie, notarul Lidia Simona Seceleanu este acuzata de luare de mita (doua fapte), fals intelectual (19 fapte) si abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, comise in forma simpla si continuata (16 fapte). La randul sau, notarul Eugenia Cutaru este cercetata pentru instigare la fals intelectual si la abuz in serviciu.

In acelasi dosar, alte sase persoane sunt investigate pentru complicitate ori instigare la fals si abuz in serviciu, dar si pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals. Cinci dintre acestea au fost retinute alaturi de cei doi notari.

Ancheta in care au fost luate aceste masuri vizeaza eliberarea nelegala, de catre unele cabinete notariale, in perioada 2019-2022, contra unor sume de bani, a unor certificate de mostenitor, precum si a altor acte care atestau in fals dreptul de proprietate asupra unor imobile aflate pe raza municipiului Bucuresti.

Este vorba despre imobile nerevendicate ori care au apartinut unor persoane fara mostenitori. Dupa obtinerea documentelor respective, imobilele erau vandute la pretul pietei.

”In contextul mentionat mai sus, inculpata Lidia-Simona Seceleanu, in calitate de notar public, la instigarea si cu complicitatea unor alte persoane (printre care si cele retinute in prezenta cauza – doua fiind angajate la cabinetul notarului public Lidia-Simona Seceleanu ) ar fi eliberat in mod nelegal peste 19 certificate de mostenitor care atestau in fals faptul ca beneficiarii acestora erau singurii mostenitori ai unor imobile”, au aratat procurorii DNA.

Notarul este suspectat ca a emis si alte documente (contracte de cesiune, contracte de vanzare cumparare) prin care, in mod nelegal, li s-ar fi permis unor persoane sa cumpere terenuri ori sa vanda parti sociale pe care le detineau in cadrul unor societati comerciale.

Procurorii DNA sustin ca in doua dintre cazuri, notarul Lidia-Simona Seceleanu ar fi primit de la o persoana, prin intermediar, 2.000 de euro pentru a elibera doua astfel de certificate de mostenitor ce vizau doua apartamente din Bucuresti.

Atat notarii, cat si ceilalti cinci retinuti vor fi dusi, azi, la Curtea de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Aceeasi masura este ceruta pentru al optulea inculpat care se sustrage cercetarilor.

In 2016, notarul Lidia Seceleanu a fost trimis in judecata intr-un alt dosar, de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, sub acuzatia de de evaziune fiscala. Potrivit unui comunicat citat de luju.ro, Seceleanu era suspectata ca, in perioada 2006 -2009, ar fi omis evidentierea in actele contabile a unor venituri reprezentand onorariile obtinute din exercitarea activitatii notariale si dobanzile bancare pe care le-a incasat. Procurorii sustineau ca notarul ar fi prejudiciat astfek bugetul cu 348.000 de lei. (Impact Press)

Leave a Reply