VIDEO Corul Parohiei Ortodoxe Romane Timisoara – Iosefin, Premiul I la Festivalul – Concurs National de Muzica Sacra „Cu noi este Dumnezeu”

Corala „Doina Banatului” a Parohiei Ortodoxe Romane Timisoara – Iosefin, dirijata de dirijata de prof. Florin-Nicolae Sincari, a fost distinsa cu Premiul I la Festivalul – Concurs National de Muzica Sacra „Cu noi este Dumnezeu”, desfasurata in 10 decembrie, la Orastie.


La acest festival prestigios, aflat la editia a XXXI-a, desfasurat sub egida Episcopiei Devei si Hunedoarei, a Consiliului Judetean Hunedoara, a Protopopiatului Ortodox Roman Orastie si a Parohiei Orastie I, au participat formatii corale din mai multe eparhii ale tarii, care au sustinut un program stabilit de catre organizatori.

Corala „Doina Banatului” a Parohiei Ortodoxe Romane Timisoara – Iosefin a prezentat patru piese muzicale, in conformitate cu programul concursului, pentru prestatia artistica deosebita fiindu-i acordat din partea juriului Premiul I. Este vorba despre Tatal nostru, de Ioan D. Chirescu, Usile pocaintei, de Pr. Ioan Serb, Floricica, de Francisc Hubic, Marire lui Dumnezeu, de Nicolae Lungu.

Prin obtinerea acestui valoros premiu, corala parohiala „Doina Banatului” isi onoreaza traditia de peste noua decenii de activitate, perioada de timp in care a avut la carma dirijori cunoscuti pe plan national si international, precum Sabin Dragoi si Nicolae Ursu.

Premiul obtinut nu ar fi fost posibil fara efortul apreciabil depus de catre dirijor si de membrii coralei noastre, fapt pentru care preotii si Consiliul parohial ai Parohiei Ortodoxe Romane Timisoara-Iosefin, le adreseaza sincere felicitari si multumiri pentru dragostea fata de Dumnezeu, de Biserica si de cantarea corala”, au transmis reprezentantii Parohiei Ortodoxe Romane Timisoara – Iosefin.

Corala „Doina Banatului” da raspunsurile in fiecare duminica la Sfanta Liturghie oficiata in biserica „Nasterea Maicii Domnului”, a Parohiei Timisoara – Iosefin si, avand o pregatire muzicala de exceptie, sporeste prestigiul parohiei si al eparhiei timisorene prin participarea la diverse manifestari bisericesti – culturale, festivaluri si concursuri de muzica sacra, organizate in Banat si in alte eparhii din tara. (I.P.)

Leave a Reply