Doi sefi de politie s-au luat la bataie pe treptele Politiei Rutiere Olt. „M-a luat de piept si a vrut sa ma loveasca in fata!”

Seful Sectiei Politie Rurala din Osica de Sus, Gheorghe Udriste, s-a luat la bataie cu fostul sef al Politiei Rurale Bals, Gheorghe Barbu (foto 2), chiar pe treptele sediului Politiei Rutiere Olt, situat pe bulevardul A.I. Cuza din Slatina. Evenimentul s-a produs, vineri, in jurul orei 10,50. La fata locului s-a deplasat echipa operativa din cadrul Politiei Municipiului Slatina.


„Din primele verificari, politistii au constatat faptul ca un barbat, in varsta de 56 de ani, din comuna Morunglav, judetul Olt (Gheorghe Barbu – n.red.), in timp ce se afla pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, din municipiul Slatina, ar fi fost agresat fizic de catre un barbat, de 48 de ani, din orasul Bals, judetul Olt (Gheorghe Udriste – n.red.)”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Olt, Claudiu Serban.

Potrivit IPJ, in momentul evenimentului, Gheorghe Udriste se afla in concediu de odihna, conform graficului.

„In contextul in care institutia nu tolereaza astfel de fapte care contravin eticii si valorilor morale ale profesiei, conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Olt va dispune declansarea cercetarii disciplinare fata de politist, prin Biroul Control Intern, urmand ca, la finalizarea verificarilor, sa fie dispuse masurile legale in consecinta.

In cauza a fost intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de lovire sau alte violente si amenintare, fiind continuate cercetarile pentru stabilirea situatiei de fapt. Precizam faptul ca Inspectoratul de Politie Judetean Olt se disociaza de astfel de comportamente care contravin eticii si valorilor morale ale profesiei”, mai arata IPJ.

Gheorghe Udriste a declarat ca Gheorghe Barbu l-a injurat si l-a amenintat si ca tot ce a facut a fost sa se apere.

„Am fost injurat, amenintat, provocat, motiv pentru care m-am intors si l-am intrebat ce are cu mine. M-a luat de piept, a vrut sa ma loveasca in fata, si atunci n-am facut decat sa ma apar si l-am impins. Am facut plangere la Politie pentru loviri si amenintari. Nu am o explicatie, dar traim si moment de genul acesta”, a declarat Udriste. (V.E.)

Foto: arhiva

Leave a Reply